Navigacija

Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 65-997/2020, stran 2431 DATUM OBJAVE: 8.5.2020

RS 65-997/2020

 
 

997. Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije

 
Na podlagi 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo in 49/20 – ZIUZEOP) Vlada Republike Slovenije izdaja
 

O D L O K 
o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije

 

1. člen

 
(1)
S tem odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 na ozemlju Republike Slovenije začasno prepove izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, posebnega linijskega prevoza potnikov, tranzitnega linijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov, prevoza potnikov v mednarodnem cestnem prometu z izmeničnimi vožnjami in javnega železniškega prevoza potnikov v mednarodnem prometu.
 
(2)
Iz omejitev po tem členu so izvzete vse oblike prevozov, ki so potrebne za intervencijske službe in druge nujne službe javnega sektorja. Pri teh prevozih za ustrezno zaščito voznikov in potnikov poskrbita njihov organizator in izvajalec.
 
(3)
Morebitne druge izjeme odobri minister, pristojen za infrastrukturo.
 

2. člen

 
Javni linijski prevoz potnikov, posebni linijski prevoz potnikov, stalni izvenlinijski prevoz potnikov, občasni prevoz potnikov, prevoz potnikov z žičniškimi napravami za prevoz oseb in javni železniški prevoz potnikov v notranjem prometu se opravljajo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljnjem besedilu: NJIZ) za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19).
 

3. člen

 
Če potnik v skladu s priporočili iz prejšnjega člena vstopi v vozilo javnega linijskega prevoza potnikov iz prejšnjega člena (v nadaljnjem besedilu: vozilo) pri zadnjih vratih, kjer ni nameščenih mobilnih terminalov za validacijo vozovnic, sklene prevozno pogodbo na podlagi veljavne vozovnice z vstopom v vozilo. Potnik mora imeti pred vstopom v vozilo veljavno vozovnico, kupljeno v predprodaji.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window