Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VIII Ips 19/2011 - Stisnjenje levega zgornjega uda, nateg struktur levega nadlaktnega živčnega pleteža, zapora leve podpazdušne arterije zaradi poškod...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VIII Ips 19/2011
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002338
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
operacija, hospitalizacija 9 dni.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Splošna anestezija, EMG, vsaj 30 pregledov pri specialistu in izbranem zdravniku, 1 leto je potreboval pomoč pri vsakodnevnih opravilih.
OPOMBA
VIII Ips 19/2011. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, gradbeni delavec.
POŠKODBA
Stisnjenje levega zgornjega uda, nateg struktur levega nadlaktnega živčnega pleteža, zapora leve podpazdušne arterije zaradi poškodbe žilne stene, odrgnine prsnega koša, posttravmatska stresna motnja. Zdravljenje je trajalo 2 leti in pol.
REHABILITACIJA
160 x fizioterapija.
SKAŽENOST
500 EUR Brazgotine nad levo ramo in v levi pazduhi; brazgotino ima tudi na levi nogi (zaradi jemanja materialna za presaditev). So estetska motnja in jih doživlja kot skaženost lažje stopnje kadar je razgaljen. Pri ljudeh vzbujajo radovednost.
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice
STRAH
5.000 EUR Primarni zelo hud strah za življenje ob nesreči; sekundarni hud strah za izid zdravljenja – 1 leto; srednje hud strah – 1 leto.
TELESNE BOLEČINE
14.000 EUR Ob nesreči je padel v nezavest, vendar je vmes prihajal k zavesti; prebudil se je naslednjega dne v bolnišnici. Hude stalne bolečine – 1 mesec, stalne srednje hude bolečine – 6 mesecev, lažje občasne bolečine trpi še vedno.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
19.000 EUR ZŽA je 40%. Leva roka je okvarjena, funkcija mišic je oslabljena. Razvila se je posttravmatska stresna motnja, zaradi katere ima psihične težave prehodnega značaja. Trajne so osebnostne spremembe, ki se kažejo v povečani čustveni labilnosti, vzburljivosti, impulzivnosti, srednje močno so izražene težave na področju pozornosti, koncentracije, zaznave motorične integracije, spominskega funkcioniranja, fleksibilnosti mišljenja, psihomotorične hitrosti. Pojavile so se prilagoditvene spremembe. Te težave so se le občasno stopnjevale do hude depresije. Duševne posledice zmanjšujejo sposobnost prilagoditve, spoprijemanja z življenjskimi težavami. Ne more več voziti avtomobila, omejen je pri vsakodnevnih opravilih, ki zahtevajo fino motoriko, športno se ne more več udejstvovati (prej je igral tenis, nogomet, plavanje). Še vedno potrebuje pomoč pri kopanju.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window