Navigacija

Uredba o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 67-2885/2008, stran 9074 DATUM OBJAVE: 4.7.2008

VELJAVNOST: od 19.7.2008 / UPORABA: od 19.7.2008

RS 67-2885/2008

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 19.7.2008 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 20.11.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 67/08

Časovnica

Na današnji dan, 20.11.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 19.7.2008
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2885. Uredba o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

 
 
Na podlagi in za izvrševanje štirinajstega odstavka 49. člena ter četrtega odstavka 61. člena Zakona o službi v Slovenski vojski (Uradni list RS, št. 68/07 in 58/08 – ZSPJS-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

U R E D B O
o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

 

I. SPLOŠNA DOLOČBA

 

1. člen

(vsebina uredbe)

 
S to uredbo se določajo višina, pogoji in način izplačila posebne denarne nagrade vojakom, izjemoma pa tudi drugim pripadnikom Slovenske vojske ob prvi sklenitvi pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski za najmanj pet let ali za popolnitev začasne enote oziroma druge sestave, ki bo napotena na opravljanje vojaške službe izven države, oziroma posebne denarne nagrade vojaškim osebam, ki podaljšajo pogodbo o zaposlitvi v Slovenski vojski.
 

II. SKLENITEV POGODBE O ZAPOSLITVI V SLOVENSKI VOJSKI

 

2. člen

(nagrada ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi)

 
(1)
Vojakom se ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski za najmanj pet let izplača posebna denarna nagrada v višini ene povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji oziroma ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi za najmanj deset let v višini petih povprečnih bruto plač na zaposlenega v Republiki Sloveniji.
 
(2)
Posebna denarna nagrada iz prejšnjega odstavka se izplača tudi drugim vojaškim osebam, ki sklenejo pogodbo o zaposlitvi v Slovenski vojski za opravljanje vojaške službe v enotah in službah vojaškega letalstva, nadzora zračnega prostora, kontrole letenja in vojaškega zdravstva za najmanj pet oziroma deset let na formacijskih dolžnostih, na katerih imajo pravico do obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja. Vlada Republike Slovenije lahko s sklepom na predlog ministra za obrambo določi tudi druge enote ali službe oziroma skupine formacijskih dolžnosti v Slovenski vojski, na katerih pripada vojaškim osebam posebna denarna nagrada ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi za opravljanje vojaške službe na taki dolžnosti.
 
(3)
Posebna denarna nagrada iz prvega odstavka tega člena v višini petih povprečnih bruto plač na zaposlenega v Republiki Sloveniji pripada tudi pripadnikom, ki sklenejo pogodbo o zaposlitvi v Slovenski vojski za popolnitev začasne enote ali druge sestave, ki bo napotena na opravljanje vojaške službe izven države in je ni mogoče popolniti s pripadniki stalne sestave ali pogodbenimi pripadniki rezervne sestave Slovenske vojske. Začasno enoto ali drugo sestavo, v kateri pripada pripadnikom posebna denarna nagrada, določi Vlada Republike Slovenije na predlog ministra za obrambo praviloma tedaj, ko odloča o napotitvi pripadnikov Slovenske vojske na opravljanje vojaške službe izven države.
 

3. člen

(čas izplačila nagrade)

 
(1)
Posebna denarna nagrada vojakom iz prvega in drugega odstavka prejšnjega člena se izplača naslednji mesec po uspešno zaključenem temeljnem vojaško strokovnem usposabljanju, če vojak nima odsluženega vojaškega roka, oziroma ob nastopu vojaške službe, če ima odslužen vojaški rok.
 
(2)
Posebna denarna nagrada iz drugega odstavka prejšnjega člena se izplača podčastnikom in častnikom ter vojaškim uslužbencem ob nastopu vojaške službe.
 
(3)
Posebna denarna nagrada iz tretjega odstavka prejšnjega člena se izplača pripadnikom ob nastopu vojaške službe v začasni enoti ali drugi operativni sestavi.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window