Navigacija
Portal TFL
 • PREDPIS
 • RAZVELJAVLJEN, a se še uporablja

Uredba o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 67-2885/2008, stran 9074 DATUM OBJAVE: 4.7.2008

VELJAVNOST: od 19.7.2008 do 31.12.2019 / UPORABA: od 19.7.2008

RS 67-2885/2008

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 1.1.2020 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 9.7.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 67/08, 73/19

Časovnica

Na današnji dan, 9.7.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.1.2020
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 
 

2885. Uredba o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

 
 
Na podlagi in za izvrševanje štirinajstega odstavka 49. člena ter četrtega odstavka 61. člena Zakona o službi v Slovenski vojski (Uradni list RS, št. 68/07 in 58/08 – ZSPJS-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

U R E D B O
o nagradah za sklenitev in podaljšanje pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski

 

II. SKLENITEV POGODBE O ZAPOSLITVI V SLOVENSKI VOJSKI

 

4. člen

(vračilo nagrade)

 
(1)
Pripadnik, ki mu je izplačana posebna denarna nagrada ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, mora vrniti Ministrstvu za obrambo v celoti izplačano nagrado, če ni uspešno opravil osnovnega vojaško strokovnega usposabljanja, šole za podčastnike ali šole za častnike oziroma osnovnega usposabljanja za delo v vojski in mu zato preneha pogodba o zaposlitvi v Slovenski vojski na podlagi Zakona o obrambi. Pripadnik mora vrniti izplačano nagrado v treh mesecih po prenehanju pogodbe o zaposlitvi.
 
(2)
Posebno denarno nagrado mora v celoti vrniti tudi pripadnik, ki predčasno pred iztekom petih oziroma desetih let oziroma drugim s pogodbo dogovorjenim časom opravljanja vojaške službe v začasni enoti ali drugi operativni sestavi prekine ali enostransko odpove pogodbo o zaposlitvi, pa ne zaradi zdravstvenih razlogov, zaradi katerih ne izpolnjuje več pogojev za opravljanje vojaške službe. Posebne denarne nagrade pripadniku ni treba vrniti, če mu je pogodba o zaposlitvi odpovedana s strani Ministrstva za obrambo, vendar ne zaradi krivdnih razlogov na strani pripadnika.
 
(3)
Višina, pogoji in obveznosti v zvezi z izplačilom in vračilom posebne denarne nagrade ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski se v skladu s to uredbo uredijo v pogodbi o zaposlitvi.
 

III. PODALJŠANJE POGODBE O ZAPOSLITVI V SLOVENSKI VOJSKI

 

6. člen

(vračilo nagrade za podaljšanje pogodbe o zaposlitvi)

 
(1)
Vojaška oseba, ki ji je izplačana posebna denarna nagrada ob podaljšanju pogodbe o zaposlitvi, mora vrniti Ministrstvu za obrambo v celoti izplačano nagrado, če pogodbo o zaposlitvi prekine pred iztekom petih let po podaljšanju pogodbe o zaposlitvi, oziroma sorazmeren znesek prejete nagrade, če pogodbo o zaposlitvi prekine po petih letih oziroma pred iztekom desetih let od podaljšanja pogodbe.
 
(2)
Sorazmeren del posebne denarne nagrade, ki ga mora vojaška oseba iz prejšnjega odstavka vrniti, se izračuna tako, da se za vsako leto dela v Slovenski vojski šteje polovica povprečne bruto plače v Republiki Sloveniji, v višini, kot je bila povprečna bruto plača, določena ob podaljšanju pogodbe.
 
(3)
Posebno denarno nagrado, prejeto ob podaljšanju pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski, mora vrniti tudi vojaška oseba pod pogoji iz prvega odstavka tega člena, če je do prekinitve pogodbe prišlo predčasno zaradi krivdnih razlogov na strani vojaške osebe, pa ne zaradi zdravstvenih razlogov, zaradi katerih vojaška oseba ni več sposobna opravljati vojaške službe.
 
(4)
Vojaški osebi, ki je prejela posebno denarno nagrado ob podaljšanju pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski, izplačane nagrade ni treba vrniti, če je do predčasne prekinitve pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski prišlo zaradi zdravstvenih razlogov, zaradi katerih vojaška oseba ni več sposobna opravljati vojaške službe, oziroma če ji je pogodba o zaposlitvi odpovedana s strani Ministrstva za obrambo, vendar ne zaradi krivdnih razlogov na strani vojaške osebe. Posebne denarne nagrade ob podaljšanju pogodbe o zaposlitvi ni treba vrniti tudi, če je vojaška oseba pogodbo o zaposlitvi podaljšala v skladu s tretjim odstavkom prejšnjega člena za čas, dokler ne bo dosegla starostne omejitve, določene z Zakonom o obrambi za delo v Slovenski vojski, in če pogodbe o zaposlitvi ne prekine pred iztekom s pogodbo določenega roka.
 
(5)
Višina, pogoji in obveznosti v zvezi z izplačilom in vračilom posebne denarne nagrade ob podaljšanju pogodbe o zaposlitvi v Slovenski vojski se v skladu s to uredbo uredijo v pogodbi o zaposlitvi.
 
 • topic_Obramba_države
 • topic_Organi_Republike_Slovenije
 • topic_DRŽAVNA_UREDITEV_REPUBLIKE_SLOVENIJE
 • topic_TFL_Register_predpisov_iz_davčno-finančnega_področja
 
Št. 00718-1/2008/19
 
Ljubljana, dne 18. junija 2008
 
EVA 2008-1911-0013
 
Vlada Republike Slovenije Janez Janša l.r. Predsednik

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window