Navigacija
Portal TFL

STA novice / DS potrdil finančni načrt za prihodnji dve leti

sreda, 13.9.2017

Ljubljana, 13. septembra (STA) - Državni svetniki so na današnji seji sprejeli finančni in kadrovski načrt za prihodnji dve leti, ki bo sicer veljal za prihodnji sklic DS. Za delovanje državnega sveta bo tako v letu 2018 kot 2019 namenjenih po 2,2 milijona evrov.

Državni svet predlaga, da se mu iz državnega proračuna v letih 2018 in 2019 nameni po 2,2 milijona evrov. Največ sredstev, dober milijon evrov, bo namenjenih za plače, 290.000 evrov na leto pa za materialne stroške.

Po 750.000 evrov na leto pa bo namenjenih drugim odhodkom za delo, torej sejninam in potnim stroškom državnih svetnikov. Ti so namreč upravičeni do stalnega dela plačila za delo z volilno bazo, ki znaša 500 evrov bruto mesečno, ter do variabilnega dela, ki je odvisen od udeležbe na sejah. Za udeležbo na seji DS dobijo po 184 evrov bruto, za seje delovnih teles pa po 112 evrov bruto. Tako na mesec lahko prejmejo do približno 1600 evrov bruto.

Državni svetniki so potrdili tudi kadrovski načrt službe DS, ki tako v letu 2018 kot 2019 dovoljuje 27 zaposlenih. Trenutno pa je po zadnjih podatkih v DS zaposlenih 25 ljudi, od tega dva funkcionarja, torej predsednik DS Mitja Bervar in sekretar DS Marjan Maučec.

Tako finančni kot kadrovski načrt za prihodnji dve leti bosta sicer veljala za naslednjo sestavo državnega sveta, saj se aktualnemu sklicu decembra izteka mandat. Volitve novih državnih svetnikov pa bodo novembra.

Državni svetniki so se opredelili tudi do zakonskih predlogov, ki so del obsežne prenove gradbene in prostorske zakonodaje. Tako so podprli predlog gradbenega zakona, predlog zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti ter predlog zakona o urejanju prostora.

Prav tako so dali zeleno luč noveli zakona o pacientovih pravicah in noveli zakona o socialnem varstvu, ne pa tudi noveli zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window