Navigacija
Portal TFL

EcoLexLife - Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!

Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!

Kakšna so možna tveganja mojega poslovanja? Lahko kaj izboljšamo?
Preverite, kako lahko zmanjšate tveganje za okoljsko škodo.

Številna podjetja - med malimi in srednjimi jih je takih kar dve tretjini - ne pozna zakonskih podlag o odgovornosti za povzročeno okoljsko škodo. To želi projekt EcoLex Life spremeniti.

Slovenski Zakon o varstvu okolja jasno določa, da je povzročitelj okoljske škode odgovoren tudi za njeno preprečevanje in sanacijo. V praksi pa to načelo pogosto ni uresničeno, za kar sta kriva tako kompleksna zakonodaja kot tudi zahteven postopek dokazovanja.

Na podlagi orodja za oceno tveganj bomo na brezplačni praktični delavnici pregledali različne vplive, ki jih ima podjetje na vire okolja - voda, tla, zrak, narava. Udeleženci se bodo seznanili z zahtevano okoljsko zakonodajo in dobili praktične nasvete, kako zmanjšati tveganje za nastanek okoljske škode.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

  • Malim in srednje velikim podjetjem
  • IED zavezancem
  • Seveso obratom
  • Zavarovalnicam
  • Panožnim in podjetniškim združenjem

OKVIRNI PROGRAM

9.30 – 9.45
Registracija
9.45 – 10.00
Na kratko o okoljski odgovornosti
10.00 – 11.15
Pregled tveganja na praktičnih primerih – 1. del
11.15 – 11.45
Pogostitev
11.45 – 12.45
Pregled tveganja na praktičnih primerih – 2. del
12.45 – 13.00
Razprava, vprašanja, anketa

KDO BO Z VAMI

Margita Žaberl

Margita Žaberl, univ. dipl. biol., je diplomirala leta 2000 na Biotehniški fakulteti na Oddelku za biologijo. Od takrat naprej se profesionalno ukvarja s področjem varstva okolja, konkretneje s presojami vplivov na okolje in pripravo dokumentacije za različne tipe okoljevarstvenih soglasij/dovoljenj. Kot vodja projekta priprave okoljskega dela dokumentacije sodeluje pri številnih zahtevnih projektih tako za objekte državnega pomena kot tudi druge okoljsko zahtevne posege.

Lea Tomažič

Lea Tomažič, je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in začela poklicno kariero kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani. Po opravljenem pravosodnem izpitu je delala kot odvetniška kandidatka za ugledno slovensko odvetniško pisarno. V začetku leta 2016 se je preselila na Novo Zelandijo in pridobila dodatne izkušnje z delom v vodilni avstralazijski odvetniški pisarni. Ekipi EcoLex Life se je pridružila julija 2018 kot Vsebinski vodja, kjer se osredotoča na izboljšanje izvajanja Direktive o okoljski odgovornosti v Sloveniji.

Prijava na brezplačno delavnico
LIFE #EUGreenWeek

Obveščamo vas, da gre za javni dogodek, kateri se bo lahko snemal in fotografiral ter da se posnetki dogodka in fotografije posnete na dogodku, lahko uporabijo za javno objavo na spletnih straneh ter socialnih omrežjih družbe Tax-Fin-Lex d.o.o. ter projekta EcoLex Life, pri čemer se bodo osebni podatki varovali v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Brezplačna delavnica poteka v okviru projekta EcoLex Life, ki je omogočena s podporo programa LIFE, finančnega instrumenta Evropske unije. Projekt EcoLex Life sta v program LIFE, ki bo potekal 2,5 leti, skupaj prijavili podjetji Tax-Fin-Lex d.o.o., kot nosilec projekta in PristopMedia d.o.o., kot partner za komunikacijsko podporo, in zanj, med več kot 800 prijavljenimi projekti iz vseh držav članic EU, prejela sredstva za njegovo izvajanje v Sloveniji. Izvajanje projekta sofinancira tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

TFL PristopMedia MOP
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window