Navigacija

TFL Izobraževanja / Nov Zakon o varstvu okolja ZVO-2 - spremembe in novosti

 • Izobraževanje

  Nov Zakon o varstvu okolja ZVO-2 - spremembe in novosti

 • CENA

  • za naročnike na storitve portala TFL je cena 139 eur + DDV
  • za vse ostale je redna cena izobraževanja 149 eur + DDV

   

  Izobraževanje JE vključeno v naročniške pakete Portala TFL

 • DATUM

  četrtek, 23.6.2022 od 10.00 do 12.00

 • LOKACIJA

  Spletna učilnica

 • Prijava
Nov Zakon o varstvu okolja ZVO-2 - spremembe in novosti

S 13.4.2022 je pričel veljati nov Zakon o varstvu okolja ZVO-2, ki je prinesel precej sprememb in novosti.

Vabimo vas na dvourni webinar na katerem bodo udeleženci izvedeli o novostih, ki jih prinaša nov zakon s poudarkom na :

 • Področje odpadkov, ki so preneseni iz Uredbe na zakonski nivo, 
 • Sistem proizvajalčeve razširjene odgovornosti za proizvode, ki se jih daje na trg ali uvaža (motorna vozila, električna in elektronska oprema, baterija in akumulatorji, embalaža, gume, zdravila, fitofarmacevtska sredstva in nagrobne sveče) ter 
 • okoljevarstvenih dovoljenj in odločb za opravljanje priglašene dejavnosti (do sedaj vpis v evidenco) z vsemi vse roki, ki jih bodo morali spoštovati -nekateri roki so res kratki (3 mesece po sprejetju Zakona).

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki delujejo, prodajajo, uvažajo in razvijajo, dodelujejo, obdelujejo motorna vozila, električno in elektronsko opremo, baterije in akumulatorje, embalažo, gume, zdravila, fitofarmacevtska sredstva in nagrobne sveče in so vključeni v skupne sheme ravnanja z zgoraj naštetimi proizvodi ali imajo dovoljenje za samostojno izpolnjevanje obveznosti, ravnajo z odpadki (predelovalci, odstranjevalci, zbiralci, trgovci z odpadki in posredniki) in že imajo okoljevarstvena dovoljenja ali, jih bodo pridobivali na novo, zbirajo odpadke in so vpisani v evidenco zbiralcev odpadkov, prevažajo odpadke, trgujejo z odpadki ali opravljajo posredništvo z odpadki in so vpisani v evidenco prevoznikov, trgovcev in posrednikov odpadkov, imajo ali bodo pridobivali okoljevarstvena dovoljenja za naprave v katerih opravljajo dejavnost, ki lahko povzroči onesnaževanje okolja večjega obsega, po novem okoljevarstvena dovoljenja za naprave v katerih se opravlja dejavnost, ki povzroča industrijske emisije in ostala dovoljenja.

* Posnetek spletnega seminarja bo na voljo.

KDO BO Z VAMI

Polonca Poljanec Perič

Polonca Poljanec Perič

Ustanoviteljica in vodja podjetje Environ, ki opravlja svetovanje s področja varstva okolja. Je diplomirana inženirka kemije in je 17 let kot inšpektorica za okolje na Inšpektoratu RS za okolje in prostor opravljala inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov ter drugih okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov. Strankam nudi pomoč pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, opravlja ocene stanja v podjetjih, ugotavlja skladnost z zakonodajo s področja varstva okolja in predlaga rešitve, jih pripravlja na pregled inšpektorja za okolje in izdeluje ter pridobiva zahtevano dokumentacijo. Njeno vodilo je, da lahko skupaj spreminjamo okolje na bolje. Poleg kvalitetne in strokovne podpore, pa svoje znanje predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah z različnih področij varstva okolja.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window