Navigacija
Portal TFL

TFL Glasnik - številka 22, leto 2022, 28.6.2022

Arhiv starejših številk

TFL Glasnik je brezplačni e-tednik s strokovnimi članki z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja ter intervjuji s priznanimi slovenskimi strokovnjaki in podjetniki.

Strokovna revija
Tax-Fin-Lex
2350-5753
Zlata Tavčar
odv. Vesna Cukrov
dr. Rok Čeferin
dr. Miha Juhart
asist. Boštjan Koritnik
dr. Nataša Pirc Musar
odv. Andrej Razdrih
dr. Vasilka Sancin
dr. Grega Strban
dr. Metka Tekavčič

Želite dostop do člankov TFL Glasnika?

Brezplačna registracija
Zlata Tavčar

KOLUMNA

Zlata Tavčar

Zaključek sezone ob bogati beri novih vsebin in storitev

Revija TFL Glasnik postaja osrednja strokovna revija s članki s pravnega, davčnega, finančnega in okoljskega področja. Že v tej sezoni smo jo preuredili in dodali še več strokovnih aktualnih vsebin.

dr. Miha Juhart

TEMA TEDNA

dr. Miha Juhart

Univerza v Ljubljani na Timesovi lestvici pravnih študijev na 69. mestu na svetu!

Primerjave so vedno nehvaležne. Še posebej, če ne obstajajo objektivne in merljive lastnosti, na katerih temeljijo. Zato je primerjava univerz zelo zahtevna in zapletena.

Primož Rojac

ČLANKI

Primož Rojac

Tea with Reason: Is LegalTech the future of law?

V sredo, 15. junija, je v Hotelu Union pod okriljem Britansko-slovenske gospodarske zbornice, v sodelovanju s Sekcijo korporativnih pravnikov, podjetjem Žejn in pravno platformo IURALL potekalo srečanje Tea with Reason: Is LegalTech the future of law?, kjer so si predstavniki ključnih deležnikov v pravosodju izmenjali poglede o trenutnem stanju uporabe digitalne tehnologije v pravnem sektorju, njenih potencialih ter ciljih za prihodnost.

dr. Ambrož Cvahte

ČLANKI

dr. Ambrož Cvahte

Kaj omogoča zastopniku ravnanje v nasprotju z interesi zastopanega oziroma diskrepanca med zunanjim in notranjim zastopniškim razmerjem?

Moderne družbe, za katero so značilne delitev dela, posledična specializacija dela in prevlada storitvene dejavnosti, si brez instituta zastopanja ni mogoče predstavljati. Institut zastopanja po eni strani povečuje možnost uresničevanja lastnih interesov zastopanega, saj mu omogoča sklepanje poslov tudi takrat, kadar na primer zastopani sam nima časa, kadar ni mogoče zagotoviti njegove fizične prisotnosti, kadar nima ustreznega strokovnega znanja ali potrebne poslovne sposobnosti.

Iz prakse za prakso

ČLANKI

Iz prakse za prakso

Vodenje revizijske sledi

Izzive vodenja revizijske sledi je obravnaval Odbor sekcije preizkušenih revizorjev informacijskih sistemov (v nadaljevanju: PRIS) in o tem oblikoval strokovno razlago.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window