Navigacija

TFL Izobraževanja / Interaktivni spletni seminar: Odpoved pogodbe iz poslovnega razloga v korona času

 • Izobraževanje

  Interaktivni spletni seminar: Odpoved pogodbe iz poslovnega razloga v korona času

  • za naročnike na storitve portala TFL je cena 89 eur + DDV
  • za vse ostale je redna cena izobraževanja 99 eur + DDV
 • DATUM

  četrtek, 28.5.2020 od 11.00 do 12.30

 • LOKACIJA

  Spletna učilnica

 • Prijava

Odpoved pogodbe iz poslovnega razloga v korona času

V današnjih razmerah postaja odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, kot eden izmed zakonsko opredeljenih načinov prenehanja delovnega razmerja, vse bolj množičen pojav in čedalje bolj pomembna tema v poslovnem in zasebnem življenju ter eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje.

Vabljeni na seminar v sklopu katerega bomo strnjeno prikazati postopek pravilnega odpuščanja delavca, kadar gre za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, s poudarkom na nazorno predstavljenih postopkovnih pravilih. Dodana vrednost seminarja so tudi opozorila o stališčih sodne prakse in posebej jasna navodila delodajalcem v segmentih, pri katerih se je v praksi izkazalo, da delodajalci največkrat postopajo napačno. Sistematično bodo predstavljene aktivnosti delodajalca, ki morajo biti izvedene v posamezni fazi postopka odpuščanja delavca, da bodo le-te v primeru spora vzdržale sodno presojo.

Skozi analizo novejših stališč, ki so se izoblikovala v sodni praksi višjih delovnih in socialnih sodišč ter Vrhovnega sodišča bo na seminarju predstavljeno, s katerimi težavami se delodajalci pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga najpogosteje srečujejo in kakšne napake pri tem zagrešijo.

Na seminarju boste izvedeli:

 • Želite delavcu odpovedati pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga, pa ne veste, kje začeti?
 • Znate delavcu izračunati odpovedni rok in odpravnino?
 • Ali veste, kaj je vsebina odpovedi pogodbe o zaposlitvi?
 • Ali delavcu, kljub podani odpovedi, pripada tudi letni dopust in regres?
 • Kakšne so pravice in dolžnosti delavca in delodajalca med tekom odpovednega roka?
 • Katere so varovane kategorije delavcev pred odpovedjo?

KDO BO Z VAMI

Nina Scortegagna Kavčnik

Nina Scortegagna Kavčnik

Vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno - podjetniški zbornici Slovenije. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Redno predava na strokovnih konferencah, je avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. Trenutno je pogajalka na delodajalski strani glede spremembe Zakona o urejanju trga dela.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window