TFL Izobraževanja / Predstavitev ukrepov za pomoč gospodarstvu ob poplavah 2023 – konkretni napotki

 • Izobraževanje

  Predstavitev ukrepov za pomoč gospodarstvu ob poplavah 2023 – konkretni napotki

 • Brezplačno! Potrebna je prijava.

   

 • DATUM

  četrtek, 24.8.2023 od 13.30 do 15.00

 • LOKACIJA

  Spletna učilnica

 • Prijava

Brezplačni spletni seminar: Predstavitev ukrepov za pomoč gospodarstvu ob poplavah 2023 – konkretni napotki

Država je za zagotovitev podpore v procesu obnove sprejela ukrepe za pomoč gospodarstvu, nekaj pa naj bi jih bilo sprejetih v kratkem. Pripravili smo brezplačni seminar, da se seznanite z ukrepi državne pomoči in drugimi mehanizmi, ki so na voljo gospodarstvu - tako podjetjem kot samozaposlenim.

Predstavili bomo ukrepe, ki so namenjeni tistim, ki so neposredno prizadeti zaradi posledic poplav, pogledali pa bomo tudi možnosti tistih, ki s temi sodelujejo, in tako posledice poplav tudi posredno vplivajo na njihovo poslovanje. Ne bomo pa pozabili niti na tiste, ki želijo pomagati svojim zaposlenim – predstavili bomo možnosti in dobre prakse, kako podjetja lahko nudijo pomoč svojim zaposlenim v teh težkih trenutkih.
Skozi prizmo obligacijskih, delovnopravnih, davčnih vidikov, predpisov na področju državnih pomoči in javnega naročanja bomo omogočili celoten pregled ukrepov in možnosti za čim večjo stabilnost poslovanja in podporo v procesu okrevanja. 
Sledili bomo ukrepom in dogajanju, tako da bomo predstavili najbolj aktualne informacije.

Komu je izobraževanje namenjeno:

Podjetjem, prizadetim v poplavah (gospodarstvenikom, pravnikom, kadrovskim službam, samozaposlenim) in podjetjem, ki z njimi sodelujejo.

Ne utegnete v izbranem terminu? Vseeno se prijavite in dobili boste dostop do posnetka seminarja.

PROGRAM

Prvi del - Pregled začasnih ukrepov z vidika delodajalcev in zaposlenih Iris Pensa
 • Kratka predstavitev ukrepov iz ZOPNN-F
 • Odprta vprašanja in dileme povezane z ukrepi iz ZOPNN-F z vidika delovnega prava
 • Ostali delovnopravni instituti, vezani na naravne nesreče
 • Aktualne informacije
Drugi del - Davčnopravna vprašanja vezana na začasne ukrepe Veronika Bratož
 • Kratka predstavitev ukrepov iz ZOPNN-F
 • Odprta vprašanja in dileme, povezane z ukrepi iz ZOPNN-F z vidika davčnega prava
 • Aktualne informacije
Tretji del - Ostale državne pomoči iz ZOPNN-F in vpliv naravnih nesreč na pogodbena razmerja Janja Zaplotnik
 • Kratka predstavitev ukrepov iz ZOPNN-F
 • Vpliv naravnih nesreč na pogodbena razmerja
 • Odprta vprašanja in dileme, povezane z gornjima temama
Četrti del - Vpliv naravnih nesreč in ZOPNN-F na javna naročila Borut Leskovec
 • Kratka predstavitev ukrepov iz ZOPNN-F, ki vplivajo na javno naročanje in na že sklenjene pogodbe
 • Javna naročila v izrednih razmerah - Kako zagotoviti zakonito, a čim hitrejšo in enostavnejšo vzpostavitev in delovanje infrastrukture, ki je bila v posledici poplavnih dogodkov uničena
Peti del - Čas za vprašanja in odgovore

 

KDO BO Z VAMI

Iris Pensa

Iris Pensa

Iris Pensa je partnerka in mediatorka pri Jadek & Pensa. Specializirala se je za področje prava človekovih pravic in delovnega prava. Skrbi za delovanje skladno z desetimi načeli UN Global Compact s področja človekovih pravic, delavskih standardov, okolja in transparentnosti ter proti-korupcije, kar na primeren način upošteva pri vseh svojih storitvah in nasvetih strankam. Iris je tudi primarni kontakt za vse morebitne zadeve, ki bi jih glede na okoliščine posameznega primera pisarna sprejela v delo na pro bono osnovi.

Veronika Bratož

Veronika Bratož

Veronika Bratož je višja davčna svetovalka pri Jadek & Pensa, ki se je pisarni pridružila leta 2018. Pred tem je delala kot višja davčna svetovalka v t. i. »Big 4« družbi. Specializirana je za indirektne davke, predvsem za davek na dodano vrednost. V preteklosti je pridobila izkušnje z davčnim svetovanjem pri transakcijah in davčnih prestrukturiranjih ter sodelovala pri davčnih skrbnih pregledih družb, Hkrati je usmerjena k analiziranju in reševanju problematike obdavčenja transakcij s kripto valutami.

Janja Zaplotnik

Janja Zaplotnik

Janja Zaplotnik je partnerka in vodja oddelka svetovanje pri Jadek & Pensa. Specializirana je za področje konkurenčnega prava, med drugim tudi na področju državnih pomoči, tako z vidika zastopanja pred relevantnimi organi kot svetovanja (npr. glede konkurenčnopravno skladnega urejanja distribucijskih razmerij in odnosov z dobavitelji, sodelovanja med konkurenti, urejanja cenovne politike podjetij s prevladujočim položajem). Janja je izkušena tudi pri splošnem pogodbenem urejanju poslovanja med podjetji, ukvarja pa se tudi s pravom varstva potrošnikov.

Borut Leskovec

Borut Leskovec

Borut Leskovec je partner in član enote za reševanje sporov pri Jadek & Pensa. Strankam svetuje in jih zastopa tudi v najzahtevnejših gospodarskih sporih ter deluje na področju obligacijskega, korporacijskega, stvarnega, civilnega in insolvenčnega prava. V pisarni je specializiran za področje javnih naročil. Njegove izkušnje med drugim obsegajo svetovanje pri pripravi razpisne dokumentacije, postopkih javnega naročanja in fazi izvedbe naročila za največje infrastrukturne naročnike v Sloveniji; zastopanje ponudnikov v predrevizijskih in revizijskih postopkih; zastopanje ponudnikov in naročnikov v sodnih sporih.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window