Navigacija

TFL Izobraževanja / Brezplačni Webinar: Korona virus – ekonomske posledice za delavce in delodajalce

 • Izobraževanje

  Brezplačni Webinar: Korona virus – ekonomske posledice za delavce in delodajalce

 • Brezplačno

 • DATUM

  torek, 17.3.2020 od 11.30 do 12.15

 • LOKACIJA

  Spletna učilnica

 • Prijava

Zaradi izjemnega odziva na prijavo brezplačnih webinarjev dne 17.3.2020 nam lahko za posamezni webinar, ki bi si ga želeli ogledati, pustite vaše kontaktne podatke na info@tax-fin-lex.si in poslali vam bomo posnetek brezplačno.

Korona virus – ekonomske posledice za delavce in delodajalce

Delodajalci se sprašujejo, kako bo z izplačilom plače delavcem v primeru, da bodo morali le-ti zaradi izrednih razmer ostati doma.
Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravljata intervencijske ukrepe, namenjene delodajalcem v primeru, da njihovi delavci ne bodo mogli ali smeli prihajati v službo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z namenom ohranitve delovnih mest v podjetjih, ki imajo težave v poslovanju zaradi izbruha okužb z virusom SARS-CoV-2 – Covid-1, pripravilo predlog Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače. Cilj predloga interventnega zakona je zagotoviti ukrepe, s katerimi se zaščiti položaj zaposlenih in olajša položaj gospodarstva v danih razmerah.

Posledice izbruha okužb z virusom SARS-CoV-2 – Covid-19 se močno odražajo tudi v Slovenskem gospodarstvu, zlasti v panogah turizma, gostinstva, trgovine in v predelovalnih dejavnostih, v katerih obstaja tveganje po zmanjšanju potrebe po delovni sili.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na webinarju:

 • Kdo krije stroške odsotnosti, če je zaposleni napoten v karanteno?
 • Zapiranja šol – ali je delavec upravičen do bolniške ali kakšne druge odsotnosti z dela, ker so otroci doma?
 • Ukrepi države (predlagana zakonodaja glede interventnih ukrepov)
 • Kako naj ravna delodajalec, če delavec ne upošteva navodil zdravnika?
 • Kako je v primeru samostojnih podjetnikov? (zamrznitev plače ipd…)
 • Ali lahko delavec odkloni delo zaradi nevarnosti za zdravje?

Posnetki webinarja bodo kasneje na voljo brezplačno.

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window