TFL Izobraževanja / Novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1L)

 • Izobraževanje

  Novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1L)

 • CENA

  216 EUR + DDV

  Izobraževanje NI vključeno v naročniške pakete Portala TFL

 • DATUM

  torek, 10.10.2023 od 9.00 do 11.45

 • LOKACIJA

  Spletna učilnica

 • V SODELOVANJU Z

 • Prijava

Spletni seminar: Novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1L)

Čezmejna preoblikovanja, združitve in delitve - izplačilo dobička v d.o.o. - izstop družbenika - sodna praksa - nove pravne možnosti digitalizacije korporativnega upravljanja

Sprejeta novela ZGD-1L (Uradni list RS št. 75/23) prinaša mobilnost in digitalizacijo na področje gospodarskih družb. Pri tem gre za zagotavljanje možnosti porabe spletnih postopkov in digitalnih orodij v vseh fazah življenjskega cikla družbe, zlasti ustanovitev, registracije sprememb in glasovanje na skupščinah in drugo korporativno upravljanje družb. Spremembe in dopolnitve pa se nanašajo tudi na čezmejno mobilnost družb, kjer se ureja čezmejna preoblikovanja, združitve in delitve družb kot posledica prenosa prava EU. Poleg tega bodo na seminarju predstavljena vprašanja obvezne delitve bilančnega dobička v d.o.o. in ureditev izstopa družbenika iz družbe.

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno vsem tistim, ki se v praksi ukvarjajo s področjem korporacij in korporativnim upravljanjem, izvedbami statusnih preoblikovanj gospodarskih družb, upravljanjem lastniških deležev ipd. zlasti pa poslovnim svetovalcem, odvetnikom, notarjem, pravnim službam gospodarskih družb, vodstvom podjetij in drugim zainteresiranim osebam.

PROGRAM

9.00 9.30 Domen Neffat
   
 • Čezmejna preoblikovanja, združitve in delitve – ureditev po noveli ZGD-1L
9.30 10.30 dr. Rado Bohinc
   

NOVE PRAVNE MOŽNOSTI DIGITALIZACIJE KORPORATIVNEGA UPRAVLJANJA:

 • Izmenjava podatkov o direktorjih prek Sistema povezovanja sodnih registrov (dopolnjena 10.a in 255. člen)
 • Elektronska in virtualna skupščina (dopolnjen 297. in 298. člen)
 • Izpodbijanje sklepov elektronske in virtualne skupščine (395. in 397. člen)
 • Sklenitev družbene pogodbe je lahko z uporabo video elektronskih sredstev ( 474. člen)
10.30 10.45 Odmor
10.45 11.45 dr. Dušan Jovanovič
   
 • Izplačilo bilančnega dobička v d.o.o. – ali je obvezno 4% OK in izpodbijanja sklepov
 • Izstop družbenika iz d.o.o.
 • Sodna praksa

 

KDO BO Z VAMI

Domen Neffat

Domen Neffat

 LL.M. (Heidelberg), odvetnik, ustanovitelj in direktor Odvetniške družbe Neffat in partnerji o.p., d.o.o. Njegova glavna področja dela vključujejo korporacijsko pravo, svetovanje in vodenje pogajanj pri prodajah in nakupih podjetij, svetovanje in zastopanje strank na področju prava varstva okolja ter javnih naročil in javno-zasebnega partnerstva. V svoji odvetniški karieri je zastopal številne domače in tuje stranke v sporih pred sodišči in drugimi organi.

dr. Dušan Jovanovič

dr. Dušan Jovanovič

Doktor pravnih znanosti, izredni profesor za področje pravo na Univerzi v Mariboru, Ekonomsko-poslovni fakulteti.  S svojimi strokovnimi in znanstvenimi razpravami ter članki se ukvarja predvsem s področjem korporacijskega prava. Je avtor in soavtor več publikacij v slovenskem prostoru in tudi v tujini. Sodeluje tudi pri različnih raziskovalnih projektih s področja gospodarskega in korporacijskega prava ter kot predavatelj na različnih strokovnih seminarjih in znanstvenih posvetovanjih doma in v tujini.

prof. dr. Rado Bohinc

prof. dr. Rado Bohinc

Doktor prava, redni profesor na Univerzi v Ljubljani, znanstveni svetnik in kot predstojnik Raziskovalnega centra FDV, IDV za primerjalno pravne študije. Kot Minister za znanost in tehnologijo je pripomogel k bolj urejenemu, pravičnemu in preglednemu, ter raziskovalcem prijaznemu poslovanju; bil je tudi pobudnik ustanovitve in Predsednik Sveta Slovenske znanstvene fundacije (1994-2012).

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window