Navigacija
Portal TFL

STA novice / Parlamentarni "superodbor" bo vodil poslanec LMŠ Rudi Medved

torek, 3.7.2018

Ljubljana, 03. julija (STA) - Poslanci so na današnji prvi izredni seji DZ v tem sklicu ustanovili tri delovna telesa začasne narave. Odbor za zunanjo politiko bo vodil Matjaž Nemec (SD), odbor za zadeve EU Gregor Perič (SMC), skupni odbor pa Rudi Medved (LMŠ).

Poleg predsednikov so poslanci imenovali tudi podpredsednike novoustanovljenih odborov. Podpredsednika odbora za zadeve EU sta postala Jernej Vrtovec (NSi) in poslanec italijanske narodne skupnosti Felice Žiža. Podpredsednika odbora za zunanjo politiko sta Ivan Hršak (DeSUS) in Zmago Jelinčič (SNS), za podpredsednico skupnega odbora pa je DZ imenoval Violeto Tomić.

Poslanci so potrdili tudi spremembo v vodstvu mandatno-volilne komisije. Medtem ko na njenem čelu ostaja Jože Tanko (SDS), pa so za podpredsednika namesto Tine Heferle (LMŠ) imenovali poslanca SAB Marka Bandellija.

Narava teh odborov bo začasna, saj nameravajo, ko bodo jasni obrisi koalicije, v DZ na novo oblikovati delovna telesa in določiti vodstvene funkcije v njih. Za to imajo čas do 22. julija.

Za ustanovitev omenjenih delovnih teles so se vodje poslanskih skupin dogovorili na sestanku s predsednikom DZ Matejem Toninom minuli teden, ko so si razdelili tudi vodstvene funkcije v njih.

Odbor za zunanjo politiko so vzpostavili zaradi tožbe proti Hrvaški, odbor za zadeve EU potrebujejo zaradi vključenosti DZ v proces sprejemanja odločitev na ravni EU, skupni odbor pa bo lahko obravnaval vse zadeve.

Prva naloga novoustanovljenega "superodbora" bo obravnava novele zakona o zdravniški službi, za katero je kolegij predsednika DZ minuli teden soglasno sklenil, da se obravnava po nujnem postopku.

Kdaj bo odbor sklican, še ni znano, bo pa spričo opozoril o nujnosti sprejema novele verjetno zasedal še ta teden.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window