Portal TFL

STA novice / DZ o zakonu o zdravniški službi na torkovi izredni seji

petek, 6.7.2018

Ljubljana, 06. julija (STA) - Kolegij predsednika DZ je sklenil, da bodo poslanci dopolnitve zakona o zdravniški službi sprejemali na izredni seji v torek. V dobrih dveh tednih od ustanovitve novega sklica DZ bo to druga izredna seja v tem mandatu.

Predsednik DZ Matej Tonin je predstavnikom poslanskih skupin predlagal, da bi izredna seja potekala v torek, 10. julija, ob 12. uri, kar so člani kolegija soglasno potrdili.

Predlog je minuli teden na dopisni seji sprejela vlada, ki opravlja tekoče posle, in ga po nujnem postopku poslala v sprejem DZ. S sprejemom dopolnitev se namreč mudi, saj naj bi odpravile nekatere ovire pri zaposlovanju tujih zdravnikov specialistov v Sloveniji, s čimer naj bi reševali razmere na otroški kardiologiji ljubljanske pediatrične klinike.

Do predloga se je v četrtek že opredelil novoustanovljeni skupni odbor, ki ga je podprl brez glasu proti. Ob tem je bilo slišati precej kritik na račun ministrstva za zdravje, saj je več poslancev vodstvu ministrstva očitalo, da se reševanja razmer na področju otroške kardiologije loteva z "gasilskim ukrepom", ker ni pravočasno poskrbelo za sistemske ukrepe.

So pa poslanci predlog popravili z dopolnili, ki jih je pripravilo ministrstvo na podlagi pripomb zakonodajno-pravne službe.

BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window