Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo poenostavilo postopek pridobitve mednarodnega vozniškega dovoljenja

četrtek, 7.2.2019

Ljubljana, 07. februarja (STA) - Za pridobitev mednarodnega vozniškega dovoljenja od 25. januarja ni več treba obiskati upravne enote, ampak le še AMZS. Ta po novem lahko sama vpogleda v evidenco vozniških dovoljenj, zato na AMZS ni več treba prinašati papirnatih potrdil z upravnih enot, so zapisali na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Državljani so morali doslej na upravni enoti pridobiti fizično potrdilo in ga še isti dan dostaviti na AMZS, po novem pa AMZS sam vpogleda v evidenco vozniških dovoljenj in tako državljanom ni več treba prinašati papirnatih potrdil. Postopek je s tem olajšan tako za državljane, kot tudi za upravne enote in AMZS.

Vsebinski skrbnik procesa in evidence vozniških dovoljenj je ministrstvo za infrastrukturo, ki uporablja modul za varno in zanesljivo distribucijo podatkov. Gre za prvi in vzorčni primer, da zunanja institucija zajema podatke iz uradnih državnih registrov, so izpostavili na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Neposredno preverjanje veljavnosti vozniškega dovoljenja preko ministrstva za javno upravo je pri AMZS še v poskusnem obdobju. Med tem lahko občasno pride do tehničnih težav, zato je v takih primerih še vedno treba pridobiti potrdilo osebno na upravni enoti ali preko izdajnega mesta mednarodnega vozniškega dovoljenja, postopek je enak kot prej.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window