Navigacija
Portal TFL

STA novice / DZ v svet ATVP imenoval še Damjanoviča in Jurančič Bratinovo

sreda, 10.7.2019

Ljubljana, 10. julija (STA) - DZ je danes v tajnem glasovanju v svet Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) imenoval Primoža Damjanoviča in Katjo Jurančič Bratina. Skupaj z Gorazdom Čibejem in Draganom Kesičem, ki sta bila v svet ATVP imenovana junija, bosta šestletni mandat nastopila 15. julija.

Damjanovič je dobil 48 glasov podpore, sedem poslancev je bilo proti, za Jurančič Bratinovo pa je glasovalo 49 poslancev, šest jih je bilo proti.

Vlada je imenovanje Damjanoviča in Jurančič Bratine predlagala, potem ko Mojca Majič in Primož Pinoza 18. junija na tajnem glasovanju v DZ nista dobila potrebnih 46 glasov podpore - za imenovanje Majičeve je glasovalo 45 poslancev, proti jih je bilo 13, za imenovanje Pinoze pa prav tako 45 poslancev, proti jih je bilo 12.

Imenovana pa sta bila Gorazd Čibej in Dragan Kesič, oba s po 46 glasovi za in 12 proti.

Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja je povedal, da se je finančni minister Andrej Bertoncelj, potem ko dva kandidata nista dobila potrebne podpore DZ, odločil, da ne bodo ponovili javnega razpisa. Možnost je imel izbrati izmed prijavljenih na razpis ali predlagati druge kandidate.

Damjanovič in Jurančič Bratina sta neodvisni in politično neizpostalvjeni osebi in imata vse potrebne strokovne kvalifikacije, je dodal državni sekretar.

Damjanovič je že sedaj v svetu ATVP ter je hkrati namestnik direktorja ATVP in vodja sektorja skladov na agenciji. Jurančič Bratina je zaposlena na ATVP kot strokovna sodelavka, trenutno dela na področju izvajanja nadzora nad spoštovanjem zakona o trgu finančnih instrumentov.

Svet ATVP ima sicer pet članov. Predsednik sveta je po funkciji direktor ATVP Miloš Čas, ki je bil imenovan 31. marca 2015. Člani sveta so trenutno Damjanovič, Pinoza, Majičeva in Vesna Stanković Juričić, šestletni mandat jim poteče 14. julija.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window