Navigacija
Portal TFL

STA novice / V Portorožu tradicionalni dnevi pravnikov (dopolnjeno)

četrtek, 10.10.2019

Portorož, 10. oktobra (STA) - V Portorožu so se danes začeli tradicionalni dnevi slovenskih pravnikov. Na največjem vsakoletnem pravniškem srečanju, že 45. po vrsti, bo do sobote skupno sodelovalo več kot 50 uglednih strokovnjakov, ki bodo obravnavali najbolj aktualne teme z različnih pravnih področij.

Ob tej priložnosti so danes podelili tudi priznanja Zveze društev pravnikov Slovenije. Priznanje za življenjsko delo je dobil Janez Kranjc, za pravnika leta Katja Filipčič, Damjan Korošec in Boštjan Koritnik, za delo v zvezi ali njenih članih pa Mitja Grbec. Priznanje mladi pravnici so podelili Bruni Žuber. Slavnostni govornik na podelitvi je bil predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

Na srečanju, ki ga poleg zveze društev pravnikov organizirata še Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije in družba Lexpera (GV Založba), bodo razpravljali v desetih sekcijah.

Tako so se udeleženci danes spraševali, ali pravo še teče vzporedno s tehnološkim razvojem, obravnavali bodo področje upravnih postopkov ter pogodbe v novejših gospodarskih poslih. Govora pa bo tudi o nepravdnih postopkih ob uveljavitvi družinskega zakonika.

V petek bodo v ospredju aktualna vprašanja delovnega in socialnega prava, stvarnopravna vprašanja ter vprašanja v zvezi z uresničevanjem novele zakona o gospodarskih družbah. V nadaljevanju bo debata tekla o vlogi odvetnika v kazenskem postopku, na okrogli mizi pa bodo razpravljali o (ne)upravičenosti kritike slovenskega sodstva.

Zadnji dan srečanja bosta sklenili sekciji o izzivih izvršilnega prava in o pravnih izzivih športa.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window