Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo v pripravo spremembe definicije kmeta

sreda, 6.11.2019

Ljubljana, 06. novembra (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je začelo pripravljati predlog spremembe definicije kmeta in kmetijskega gospodarstva. S tem se je v torek seznanil svet za kmetijstvo in podeželje, razprava pa se bo nadaljevala v okviru javne razprave o predlogu novele zakona o kmetijstvu.

Svet za kmetijstvo in podeželje, seje se je udeležila tudi ministrica Aleksandra Pivec, se je seznanil tudi z aktualnimi aktivnostmi na ministrstvu.

Kot so sporočili z ministrstva, so se člani sveta seznanili z zakonodajnimi predlogi, ki so v postopku sprejema - resolucijo o razvoju kmetijstva po letu 2021, poimenovani Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021, novelo zakona o kmetijstvu, novelo zakona o zagotavljanju zemljišč za namene izvajanja raziskovalnih in izobraževalnih procesov s področja kmetijstva in gozdarstva in novelo zakona o zaščiti živali.

Poleg tega so pregledali tudi aktivnosti glede afriške prašičje kuge, priprave strateškega načrta za ukrepe skupne kmetijske politike v Sloveniji v naslednjem programskem obdobju ter izvajanje generične promocije shem kakovosti. Evropska komisija je namreč objavila zakonodajni predlog o prehodnem obdobju, to je leto 2021.

Člani sveta so se seznanili tudi s preliminarnimi ugotovitvami revizije Evropske komisije iz naslova neposrednih plačil. Revizija je v Sloveniji potekala od 20. do 24. avgusta 2018, postopek pa sicer še ni zaključen. Ministrstvo je kljub temu zaradi pripomb revizorjev komisije začelo pripravljati predlog spremembe definicije kmeta in kmetijskega gospodarstva.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window