Navigacija
Portal TFL

STA novice / TV Slovenija: KPK pri ravnanju Kralja ugotovila kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije

ponedeljek, 2.12.2019

Ljubljana, 02. decembra (STA) - Komisija za preprečevanje korupcije ugotavlja, da je nekdanji generalni sekretar stranke LMŠ Brane Kralj s posredovanjem pri prvi nadzornici Uradnega lista RS Ireni Prijović glede imenovanja Igorja Šoltesa kršil določila zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, je poročala TV Slovenija.

Kralj je namreč konec avgusta klical Prijovićevo in ji po njenih besedah rekel, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

S tem je nanjo pritiskal, ocenjuje KPK. "To je senat komisije okvalificiral kot ravnanje, ki je v nasprotju z integriteto. Gre pa za kršitev pričakovanega ravnanja," je za TV Slovenija dejal predsednik komisije Boris Štefanec.

Kralj klica ni zanikal, je pa pojasnil, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Pred senatom je po besedah Štefaneca jasno povedal, da je "ravnal kot generalni sekretar stranke, samoiniciativno, brez tega da bi mu bilo karkoli naročeno".

Kralj je zaradi afere izgubil položaj v stranki. Policija pa v tem primeru ni potrdila sumov, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window