Navigacija
Portal TFL

STA novice / Poenostavljena prisilka nad Electo Holdingom končana

ponedeljek, 30.12.2019

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Postopek poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding je pravnomočno končan, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa. Sodišče ga je ustavilo v začetku decembra, ker je direktor in polovični lastnik Electe Holdinga Damijan Janković umaknil predlog za začetek tega postopka.

Janković je to storil konec novembra, potem ko je Višje sodišče v Ljubljani na predlog države razveljavilo potrditev poenostavljene prisilne poravnave in odločilo, da mora prvostopenjsko sodišče o tem odločati znova.

Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića je ob napovedi umika zahteve zagotovil, da bo solventnost te družbe zagotovil z drugimi ukrepi, kar bo po njegovih besedah razvidno iz računovodskih izkazov na dan 31. december 2019.

Okrožno sodišče v Ljubljani je konec avgusta potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo nad družbo Electa Holding, ta postopek je potrdilo tudi za družbi Electa Inženiring in Electa Naložbe. Skupni odpis dolgov vseh teh družb v višini okoli 29 milijonov evrov je sprožil buren odziv javnosti in politike.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window