Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada potrdila sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij

četrtek, 9.1.2020

Ljubljana, 09. januarja (STA) - Vlada je sprejela uredbo o podpori za širokopasovno infrastrukturo, ki med drugim prinaša sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij na območju t. i. belih lis. Gre za območja, na katerih širokopasovna omrežja še niso zgrajena in hkrati ni tržnega interesa za njihovo gradnjo, so sporočili z vlade.

Sprejeta vladna uredba o podpori za širokopasovno infrastrukturo se nanaša na vzpostavitev, izboljšanje in razširitev infrastrukture, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v povezavi z e-upravo iz programa razvoja podeželja za obdobje 2014-2020.

Podpora za širokopasovno infrastrukturo je namenjena sofinanciranju gradnje odprtih širokopasovnih omrežij, katere cilj je omogočiti dostop do širokopasovnega omrežja s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in dostop do elektronskih komunikacijskih storitev prek tega omrežja najmanj 80 odstotkom gospodinjstvom na območjih belih lis.

Podprli bodo naložbe v naseljih z manj kot 5000 prebivalcev v pomurski, podravski in koroški statistični regiji. Do podpore so upravičene fizične ali pravne osebe, ki so registrirane kot operaterji v skladu z zakonom o elektronskih komunikacijah, ali projektna partnerstva, torej partnerstva dveh ali več fizičnih oziroma pravnih oseb.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window