Navigacija
Portal TFL

STA novice / Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje prek Amazon Europe

sreda, 19.2.2020

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Slovenska podjetja lahko od danes poslujejo tudi prek spletne trgovine Amazon Europe, so sporočili z gospodarskega ministrstva. Začetek poslovanja so napovedovali že za lani, a se je "zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij rok zamaknil", so pojasnili.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je lani intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje prek platforme Amazon Europe, so poudarili na ministrstvu.

V začetku lanskega aprila so napovedali, da bo poslovanje omogočeno kmalu, konec avgusta pa, da je začetek poslovanja napovedan za november. "Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika," so pojasnili na ministrstvu.

Vsa zainteresirana podjetja pozivajo, naj izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov. Gre za največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemno priložnost za slovenska podjetja, so še poudarili.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window