Navigacija
Portal TFL

STA novice / Požarju zaradi članka o očetu Melanie Trump sodni opomin, napovedal je pritožbo

torek, 3.3.2020

Ljubljana, 03. marca (STA) - Bojanu Požarju je bil danes zaradi njegovega članka o očetu Melanie Trump Viktorju Knavsu, ki ga je objavil na portalu pozareport.si, v kazenskem postopku na prvi stopnji izrečen sodni opomin, je objavil na družbenem omrežju Twitter. Vendar pa se bo pritožil, je napovedal.

V pravdnem postopku pa je Višje sodišče v Ljubljani že pravnomočno odločilo, da mora Knavsu zaradi članka plačati odškodnino in se mu opravičiti. Poleg 5000 evrov odškodnine mu je naložilo še dobrih 1940 evrov pravdnih stroškov, so proti koncu decembra lani sporočili iz odvetniške družbe Pirc Musar&Lemut Strle.

Višje sodišče je po navedbah odvetniške družbe izdajatelju zaradi objave članka z naslovom Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu! naložilo, da mora na svojem portalu objaviti uvod in izrek sodbe kot tudi javno opravičilo za neresnične in žaljive trditve, da je bil Knavs v zaporu.

Višje sodišče je po besedah odvetniške družbe ugotovilo, da Požar kot novinar pri preverjanju resničnosti informacij ni bil dovolj skrben in da ni imel utemeljenega razloga verjeti v resničnost podatkov, da naj bi bil Knavs obsojen in v zaporu.

Požar je odvetnici Nataši Pirc Musar v zapisu na Twitterju proti koncu decembra očital, da se spreneveda. "Nataša Pirc Musar in Viktor Knavs sta zahtevala 120.000 evrov odškodnine, dobila pa zgolj 5000, pa še to na podlagi t. i. zamudne sodbe, ker je podjetje Report d.o.o. zamudilo rok za prevzem tožbe," je poudaril.

Urednik portala pozareport.si Požar se je sicer na predobravnavnem naroku 11. julija 2017 izrekel za nedolžnega. V članku iz oktobra 2016 je zapisal, da je bil Knavs v zaporu zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine. Skliceval se je na dokumente, ki so znani pod imenom udba.net. Skliceval se je tudi na centralno abecedno evidenco notranjega ministrstva iz časov komunističnega oblasti, je pojasnil.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window