Navigacija
Portal TFL

STA novice / GZS: Predlagani ukrepi prinašajo učinkovite rešitve

torek, 24.3.2020

Ljubljana, 24. marca (STA) - Predlogi ukrepov za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu v času epidemije koronavirusa, ki jih je danes predstavila vlada, sledijo potrebam gospodarstva in večinoma prinašajo učinkovite, hitre in enostavne rešitve, ocenjujejo v GZS. Želijo si, da bodo ukrepi čim prej zaživeli v praksi, in pričakujejo tudi napovedani drugi paket ukrepov.

"Danes predstavljeni vladni predlog interventnih ukrepov v znatni meri sledi predlogom GZS in potrebam gospodarstva. Večina ukrepov prinaša učinkovite, hitre in enostavne rešitve. Seveda upamo, da ne bo zapletov pri izvedbi," je v video nagovoru ocenil predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Boštjan Gorjup.

Slovenija sledi državam, ki "v času, ko se ustavlja ves svet", svoja gospodarstva ohranjajo z močnimi podporami. "Pozdravljamo, da se država zaveda resnosti položaja, v katerem se je znašlo slovensko gospodarstvo. Likvidnostni krč podjetij bo omilila s prevzemom socialnih prispevkov, stroškov bolniške odsotnosti prizadetih in tudi z garancijsko shemo za terjatve. Ti ukrepi naj čim hitreje zaživijo v praksi," je dodal.

Na GZS pričakujejo, da bodo v naslednjem paketu ukrepov, ki ga je danes najavil predsednik vlade, vzpostavljeni tudi učinkoviti mehanizmi za sveže kreditiranje podjetij po vzoru drugih držav ter zavarovanje izvoznih poslov. "Le tako bo omogočen obstoj podjetij v času drastičnih upadov prihodkov in njihov hiter zagon po umiritvi epidemije," meni Gorjup.

Poudaril je še, da tudi v gospodarstvu potrebujejo ustrezno zaščitno opremo za svoje zaposlene in da pri tem pričakujejo pomoč države.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window