Navigacija
Portal TFL

STA novice / Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb bo zamenjalo redno čiščenje

sreda, 13.5.2020

Ljubljana, 13. maja (STA) - Vlada je na večerni seji izdala odlok, s katerim je umaknila obvezo razkuževanja večstanovanjskih stavb. Hkrati je vsem upravnikom večstanovanjskih stavb naložila, da zagotovijo redno čiščenje skupnih prostorov večstanovanjskih stavb, je zapisano v sporočilu po seji vlade.

"Na podlagi ocene strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19 ukrep razkuževanja ni več potreben, kljub temu pa je potrebno redno čiščenje skupnih prostorov večstanovanjskih stavb. Priporočila v zvezi s tem pripravi Nacionalni inštitut za javno zdravje in jih objavi na svoji spletni strani," je navedla vlada.

Odlok začne veljati dan po objavi v uradnem listu, ki je napovedana še za nocoj.

Da bo odlok, ki je sprožil kar nekaj nejevolje, preklican v kratkem, je že v torek napovedal premier Janez Janša, ko je k temu vlado pozvalo združenje etažnih lastnikov Slovenije. To je sicer vlado pozvalo tudi, naj ob preklicu odloka pokrije tudi stroške za razkuževanje ali pa to predvidi v naslednjem protikoronskem paketu pomoči.

Obvezno razkuževanje je namreč vznejevoljilo najprej upravnike, ker ti niso imeli zalog razkužil in zaščitne opreme, v naslednjem koraku pa etažne lastnike, saj so jim nekateri upravniki razkuževanje mastno zaračunali.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window