Navigacija
Portal TFL

STA novice / Na Balkanu se odpirajo meje

ponedeljek, 1.6.2020

Sarajevo/Podgorica/Priština, 01. junija (STA) - Več balkanskih držav je danes odprlo svoje meje, ki so jih pred nekaj meseci zaprle zaradi pandemije novega koronavirusa. Črna gora je meje odprla za države, v katerih je 25 ali manj obolelih s covidom-19 na 100.000 prebivalcev, tudi Slovenijo. Bosna in Hercegovina pa je vse omejitve odpravila na mejah s Hrvaško, Črno goro in Srbijo.

Črna gora je danes odprla meje za države, v katerih je 25 ali manj obolelih s covidom-19 na 100.000 prebivalcev. Na seznamu 131 držav je tudi Slovenija, poleg nje pa med drugim še Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Češka, Madžarska, Albanija in Grčija, poroča regionalna televizija N1.

Bosna in Hercegovina je medtem na mejah s Hrvaško, Srbijo in Črno goro v celoti odpravila omejitve, ki jih je uvedla zaradi pandemije novega koronavirusa. Državljani drugih držav lahko medtem v BiH vstopijo samo iz poslovnih razlogov, pri čemer morajo imeti pri sebi potrdilo o negativnem testu za novi koronavirus, ki ni starejše od 48 ur.

Oblasti v BiH so poleg tega odprle letališča v Sarajevu, Tuzli in Mostarju za mednarodni letalski promet.

Svoje meje, ki so bile zaprte od 13. marca, pa je danes odprlo tudi Kosovo. Na mejah bodo sicer izvajali zdravniške preglede. V okviru rahljanja ukrepov proti covidu-19 so se danes na Kosovu odprli tudi vrtci, kavarne, bari, restavracije in trgovski centri.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window