Navigacija
Portal TFL

STA novice / Zorčič s predsednikom ustavnega sodišča tudi o veliki preobremenitvi sodišča

torek, 2.6.2020

Ljubljana, 02. junija (STA) - Predsednik DZ Igor Zorčič je sprejel predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza, s katerim sta izmenjala stališča tudi o delovanju institucij v času epidemije covida-19. Knez je opozoril na veliko preobremenitev sodišča, ki je številne pobude in zahteve prejelo v zadnjih dveh mesecih, ko je kljub epidemiji nemoteno poslovalo, so sporočili iz DZ.

Po Knezovih opozorilih se z veliko preobremenitvijo sodišča soočajo že vrsto let, saj se število novih zadev vsako leto povečuje. Glede na številne pobude in zahteve po sodnem varstvu, ki so jih prejeli tudi v zadnjih dveh mesecih, ko so kljub epidemiji sicer nemoteno poslovali in opravili veliko dela, pa se bo trend pripada nadaljeval tudi v prihodnje, so Knezove besede povzeli v sporočilu za javnost.

Po njihovih navedbah sta Zorčič in Knez, ki sta izpostavila tudi nekatere teme iz poročila o delu sodišča v preteklem letu, spregovorila tudi o spoštovanju odločb ustavnega sodišča in odpravi ugotovljenih protiustavnosti v zakonih, ki so v pristojnosti DZ kot zakonodajalca. Strinjala sta se, da so odločbe ustavnega sodišča obvezujoče in dokončne ter jih je treba spoštovati, so še zapisali.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window