Navigacija
Portal TFL

STA novice / Evropska sredstva za začasno denarno nadomestilo

sreda, 3.6.2020

Ljubljana, 03. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program covid-19 začasno denarno nadomestilo. Vrednost programa znaša 4,6 milijona evrov, ki jih bo v celoti prispeval Evropski socialni sklad, so danes sporočili.

Namen programa, ki ga bo izvajal Zavod RS za zaposlovanje, je omiliti posledice epidemije na gospodarstvo in ekonomsko ter socialno varnost državljanov. V okviru programa bodo zagotovljeni začasno denarno nadomestilo, karierno svetovanje, aktivnosti za iskanje zaposlitve in vključevanje v že obstoječe ukrepe aktivne politike zaposlovanja za predvidoma 2500 brezposelnih oseb.

Zavod RS za zaposlovanje je do 25. maja prejel okoli 1470 vlog za začasno denarno nadomestilo. To v višini 513,64 evra bruto pripada tistim zaposlenim, ki so med epidemijo novega koronavirusa dobili odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali so zaradi izteka pogodbe o zaposlitvi za določen čas postali brezposelni in niso upravičeni do denarnega nadomestila za brezposelnost po zakonu o urejanju trga dela.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window