Navigacija
Portal TFL

STA novice / Stekel bo tudi mednarodni cestni in železniški potniški promet

četrtek, 11.6.2020

Ljubljana, 11. junija (STA) - Vlada je danes sprejela odlok o načinu javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, po katerem bo naslednji dan po objavi v uradnem listu znova dovoljen tudi mednarodni cestni in železniški prevoz potnikov, je sporočil urad vlade za komuniciranje.

"To pomeni, da lahko pričakujemo avtobusni prevoz, da se začenja turistični prevoz," je na novinarski konferenci v Ljubljani primer navedel vladni govorec Jelko Kacin.

Kot so sporočili iz vladnega urada, odlok o načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije omogoča sprostitev izvajanja javnega linijskega prevoza potnikov, tranzitnega linijskega prevoza potnikov, posebnih linijskih prevozov, občasnega prevoza potnikov, prevoza potnikov v mednarodnem cestnem prometu z izmeničnimi vožnjami ter javnega železniškega prevoza potnikov v mednarodnem prometu.

Odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu, je zapisala vlada. Izid naslednje številke uradnega lista je predvidena za petek, tako da bo odlok, če bo objavljen v tej številki, začel veljati v soboto.

Javni prevoz potnikov v mednarodnem prometu bo mogoč v skladu z drugimi pogoji, ki veljajo med Sloveniji in drugimi državami. Vse oblike prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem cestnem in železniškem prometu in prevoz oseb z žičniškimi napravami je treba izvajati v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), navaja vlada.

Z uveljavitvijo odloka bo razveljavljen odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa, ki je začel veljati 16. marca in je prepovedal izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, posebnega linijskega prevoza potnikov, stalnega zunajlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov ter javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem prometu. Izjema so bili prevozi s taksiji. S 17. marcem je bil z ločenim odlokom prepovedan tudi mednarodni letalski potniški promet.

Vlada je z 11. majem že sprostila notranji javni cestni in železniški potniški promet, z 12. majem pa tudi mednarodni letalski potniški promet na mednarodna letališča v Sloveniji.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window