Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj Sloveniji odobril prerazporeditev kohezijskih sredstev

petek, 19.6.2020

Bruselj, 19. junija (STA) - Evropska komisija je Sloveniji odobrila prerazporeditev sredstev kohezijske politike v višini 275 milijonov evrov za ublažitev posledic epidemije covida-19. Kot so spomnili v Bruslju, bodo sredstva namenjena zdravstvenemu sektorju, malim podjetjem, zaščiti delovnih mest, pomoči ranljivim skupinam in digitalizaciji izobraževanja.

"Današnja odločitev je rezultat skupnih prizadevanj komisije in slovenskih oblasti, da bi se sredstva EU hitro uporabila za zagotavljanje nujne pomoči malim in srednjim podjetjem, zdravstvenim delavcem, študentom in tistim, ki so najbolj prizadeti zaradi pandemije koronavirusa," je poudarila evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira. "Veseli me, da je naša naložbena pobuda v odzivu na koronavirus že prinesla konkretne rezultate v Sloveniji, kar utira pot takojšnjemu okrevanju," je še dodala.

Sredstva bo Slovenija vložila v krepitev zmogljivosti za odzivanje v izrednih razmerah v zdravstvenem sektorju, zagotavljanje likvidnosti malim podjetjem, varovanje delovnih mest, pomoč ranljivim skupinam prek dostopnih socialnih storitev in spodbujanje digitalnih tehnologij v izobraževalnem sektorju, navajajo v Evropski komisiji.

Denar bo preusmerjen znotraj operativnega programa za izvajanje kohezijske politike EU v obdobju 2014-2020, in sicer v skladu s prožnostjo, ki jo je komisija zagotovila v odzivu na izbruh novega koronavirusa. Na podlagi te pobude lahko države članice sredstva kohezijske politike uporabijo za prožno odzivanje na hitro nastajajoče potrebe v najbolj izpostavljenih sektorjih zaradi pandemije.

EU je uvedla tudi izredno prožnost, ki omogoča takojšnjo uporabo vse neizkoriščene podpore iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov za odziv na sedanjo krizo, so še zapisali.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window