Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ustavno sodišče zavrglo anonimno pobudo glede protikoronskih ukrepov v Občini Polzela

torek, 23.6.2020

Ljubljana/Polzela, 23. junija (STA) - Ustavno sodišče je v postopku za preizkus pobude občanov Občine Polzela zavrglo pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti odredbe o dodatnih ukrepih v občini glede izvajanja splošne prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Pobuda namreč med drugim ni bila podpisana.

Anonimni pobudniki zatrjujejo, da je sporen zlasti del odredbe, po katerem je bilo v času epidemije novega koronavirusa prepovedano vsakršno zadrževanje in zbiranje na vseh javnih objektih in površinah, kot so denimo igrišča, parki in okolica javnih stavb, pa tudi na vseh zasebnih objektih in površinah, kot so denimo vrtovi, garaže in kleti.

Ustavno sodišče, ki je v zadevi odločilo na seji konec maja, v odločbi izpostavlja, da mora pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti oziroma zakonitosti predpisa vsebovati zahtevane podatke. Tako je določeno, da mora denimo vsebovati osebno ime, naziv ali firmo pobudnika, prav tako pa tudi podpis vložnika.

Vloga pobudnikov ni podpisana niti iz nje ne izhaja, čigava je, je izpostavilo sodišče. Je namreč anonimna, so pojasnili. Pobudniki tako niso navedli podatkov, ki jih zahteva zakon o ustavnem sodišču.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window