Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj odobril slovensko shemo pandemične državne pomoči za podjetja

ponedeljek, 29.6.2020

Bruselj, 29. junija (STA) - Evropska komisija je Sloveniji odobrila 600 milijonov evrov vredno shemo državne pomoči za podjetja, ki jih je prizadel izbruh novega koronavirusa. Pomoč bodo podjetja v različnih sektorjih dobila v obliki nepovratnih sredstev, ugodnosti pri plačilih in subvencij plač, so danes sporočili v Bruslju.

Cilj sheme je podjetjem pomagati, da nadaljujejo gospodarsko dejavnost in obdržijo delovna mesta, ter jim olajšati soočanje z likvidnostnimi težavami, ki jih je povzročila pandemija covida-19.

V primeru nepovratnih sredstev in ugodnosti pri plačilih pomoč ne bo presegla 100.000 evrov na podjetje, dejavno v primarni pridelavi kmetijskih proizvodov, 120.000 evrov na podjetje, dejavno v ribištvu in ribogojstvu, ter 800.000 evrov na podjetje, dejavno v drugih sektorjih, kot to določa začasni okvir.

V primeru subvencij plač pa bo pomoč dodeljena za obdobje, ki ne presega 12 mesecev od vložitve prošnje za pomoč, subvencije bodo namenjene delavcem, ki bi bili sicer opredeljeni kot presežni, in pomoč bo dodeljena pod pogojem, da delavci ostanejo zaposleni najmanj za celotno obdobje, za katero je pomoč namenjena.

Komisija je slovensko shemo potrdila, ker je ocenila, da so omenjeni ukrepi nujni, ustrezni in sorazmerni, da bodo pomagali odpraviti resno motnjo v gospodarstvu članice ter da so tako v skladu z začasnim okvirom ukrepov državnih pomoči, ki je bil sprejet 19. marca letos ter spremenjen 3. aprila in 8. maja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window