Navigacija
Portal TFL

STA novice / Malim in srednje velikim podjetjem evropska sredstva za nakup zaščitne opreme

četrtek, 2.7.2020

Ljubljana, 02. julija (STA) - Malim in srednje velikim podjetjem bodo za nakup zaščitne opreme za preprečevanje širjenja novega koronavirusa na voljo evropska sredstva. Projekt v višini 10 milijonov evrov bo izvajal Javni sklad RS za podjetništvo prek javnega poziva, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo prispeval dobrih 7,2 milijona evrov.

Odločitev o finančni podpori za projekt Covid-19 nakup zaščitne opreme je danes izdala služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Kot so sporočili iz omenjene službe, je namen projekta zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja malih in srednjih podjetij v času epidemije covida-19 oz. po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

V okviru projekta bodo podjetjem sofinancirali nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa.

Sredstva se bodo podjetjem dodelila z izvedbo javnega poziva, posamezno podjetje pa bo lahko prejelo največ do 9999 evrov pomoči.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window