Navigacija
Portal TFL

STA novice / BiH odpira meje za državljane EU ob obveznem negativnem testu

torek, 14.7.2020

Sarajevo, 14. julija (STA) - Svet ministrov Bosne in Hercegovine je danes odločil, da bodo od četrtka državljani članic Evropske unije in schengenskega območja lahko vstopali v državo. Vstop bodo dovolili le tistim, ki bodo imeli negativen test na okužbo z novim koronavirusom, ki ne bo starejši od 48 ur, je sporočil premier Zoran Tegeltija.

Oblasti BiH so tako deloma sprostile režim na meji, saj doslej državljanom članic EU, z izjemo Hrvaške, v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa ni bil dovoljen vstop v državo od 22. marca, ko so mejo zaprli, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

BiH je nato 1. junija meje odprla za državljane sosednjih držav - Hrvaške, Srbije in Črne gore - za katere pa test na okužbo ni obvezen. Ker ta odločitev še vedno velja, to pomeni, da lahko hrvaški državljani še naprej vstopajo v BiH brez omejitev, ki bodo veljale za državljane drugih članic EU, še navaja Hina.

BiH, kjer zadnje tedne narašča število okužb, je sicer od 19. junija na slovenskem rdečem seznamu držav z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo s covidom-19. Državljanom Slovenije je tako odsvetovano potovanje v BiH, v primeru obiska pa jih tako kot državljane drugih držav ob vstopu v Slovenijo čaka obvezna 14-dnevna karantena.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window