Navigacija
Portal TFL

STA novice / Združenje frank s portalom o sodbah glede kreditov v frankih

sobota, 25.7.2020

Ljubljana, 25. julija (STA) - Združenje frank je pripravilo spletni portal za spremljanje sodnih odločb v zadevah, povezanih s krediti v švicarskih frankih. Namen portala je na enem mestu zbrati vse zadevne sodne odločbe, s čimer bo dosežena večja preglednost zadev, ki se rešujejo na sodiščih, so sporočili iz združenja.

Združenje frank je portal pripravilo po vzoru sestrske potrošniške organizacije Asufin iz Španije. "Portal omogoča vpogled v število odločb in vrsto odločitve ter trajanje in dinamiko postopkov, predvsem glede premikanja med različnimi sodnimi instancami in morebitnimi primeri obnove postopka," so pojasnili.

Portal bo po njihovih navedbah "razgalil nepravične sodbe, ki finančno izčrpavajo slovenske kreditojemalce in jim bistveno otežujejo pot do sodnega varstva". Združenje bo namreč izpostavljalo najbolj problematične obrazložitve sodb v korist bank in z njimi seznanjali mednarodno strokovno javnost in Evropsko komisijo, ki že vodi pritožbeni postopek.

Kot so še napovedali v Združenju frank, bodo za analitične potrebe v zaprtem delu portala zbirali tudi podatke o sodnih stroških in sestavi senatov v posameznih zadevah. Doslej so ljudje za po njihovem "zgolj navidezno sodno varstvo, tudi zaradi ravnanja slovenskih sodišč" plačali dva milijona evrov.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window