Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada o gospodarskih temah

četrtek, 30.7.2020

Ljubljana, 30. julija (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe posameznih rokov iz uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije. Podaljšala je veljavnost odloka o določitvi seznama blaga za spopadanje s posledicami epidemije, sprejela pa tudi en sklep s področja kmetijstva.

V uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije je vlada med drugim določila nov presečni datum, do katerega mora Ajpes Finančni upravi RS poslati podatke o vseh nevladnih organizacijah, ki imajo na dan 31. decembra preteklega leta pridobljen status nevladne organizacije v javnem interesu in so vpisane v ustrezno evidenco. Nov datum je najpozneje do 15. avgusta tekočega leta, rok za objavo posodobljenega seznama upravičencev do donacij pa je po novem 30. september.

Veljavnost odloka o določitvi seznama blaga za spopadanje s posledicami epidemije covida-19 je vlada podaljšala do 31. oktobra. Gre za blago, ki je začasno oproščeno uvoznih dajatev in plačila davka na dodano vrednost pri uvozu, s čimer se lahko posredno pozitivno vpliva na zmanjšanje negativnih učinkov epidemije za državljane, državne organe, organizacije in gospodarstvo.

Vlada je določila spremembe shem neposrednih plačil za leto 2021. Spremembe se nanašajo na sheme proizvodno vezanih podpor, med drugim za rejo drobnice in za zelenjadnice, o tem pa mora Slovenija obvestiti Evropsko komisijo najkasneje do 1. avgusta.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window