Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo začenja javno razpravo o načrtovanju upravljanja voda v Slovenji

torek, 4.8.2020

Ljubljana, 04. avgusta (STA) - Ministrstvo za okolje in prostor je v javno obravnavo dalo dokument o upravljanju voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja, ki podaja pregled nad ključnimi okoljskimi problemi na področju upravljanja voda v Sloveniji. Dokument, ki bo v javni obravnavi do konca oktobra, je prvi korak v okviru priprave novih načrtov upravljanja voda.

Kot so danes sporočili z ministrstva, so v dokumentu Pomembne zadeve upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja, ki so ga pripravili v sodelovanju z Agencijo RS za okolje, Direkcijo RS za vode, Inštitutom za vode RS in Geološkim zavodom Slovenije, predstavljene osnovne informacije glede obremenitev in stanja voda ter pomembnih zaznanih problemov s področja upravljanja voda.

Podrobnejše informacije in analize s področja upravljanja voda bosta obravnavala načrta upravljanja voda za vodno območje Donave in za vodno območje Jadranskega morja za obdobje od 2022 do 2027, katerih osnutka bosta šla v šestmesečno javno razpravo predvidoma proti koncu leta 2020.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window