Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj s posvetovanjem o morebitnih prilagoditvah direktiv s področja energetike

torek, 4.8.2020

Bruselj, 04. avgusta (STA) - Evropska komisija je v okviru doseganja ciljev evropskega zelenega dogovora začela posvetovanja o pregledu direktive o energiji iz obnovljivih virov in direktive o energetski učinkovitosti. Državljane in zainteresirane strani poziva, naj predložijo pripombe in ocenijo, ali bi bilo treba okoljske cilje morda zvišati.

"Kažipot za direktivo o energiji iz obnovljivih virov bo ocenil, ali bi bilo cilj EU po najmanj 32 odstotkov energije iz obnovljivih virov leta 2030 treba povečati in ali drugi deli direktive zahtevajo prilagoditev v skladu z zelenim dogovorom, vključno s strategijo za biotsko raznovrstnost," so sporočili iz komisije.

Pri direktivi o energetski učinkovitosti pa bodo presojali ustreznost veljavnih pravil za doseganje obstoječega cilja o povečanju energetske učinkovitosti za najmanj 32,5 odstotka do leta 2030.

Pregled obeh direktiv bo bistven za opredelitev, kako bodo energetske politike na teh področjih prispevale k doseganju podnebnih in okoljskih ciljev EU.

Evropska komisarka za energijo Kadri Simson je ob tem dejala, da je treba "pot do podnebne nevtralnosti okrepiti in pospešiti proizvodnjo energije iz obnovljivih virov ter odločneje ukrepati na področju energetske učinkovitosti". Za dosego tega moramo uporabiti vsa orodja, ki jih imamo, je prepričana.

Zainteresirani lahko svoje predloge glede usmeritev oddajo do 21. septembra. Naslednja faza pregleda teh direktiv bo odprto javno posvetovanje kasneje letos.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window