Navigacija
Portal TFL

STA novice / V okviru humanitarnega zračnega mostu EU v Bejrut 17 ton pomoči

četrtek, 13.8.2020

Bruselj, 13. avgusta (STA) - V okviru humanitarnega zračnega mostu EU je danes v libanonski prestolnici Bejrut pristalo letalo, na katerem je bilo več kot 17 ton zalog humanitarne opreme, zdravil in medicinske opreme. Let je v celoti financirala Evropska unija, tovor pa so prispevali humanitarni partnerji EU, Urad ZN za otroke (Unicef) in organizacija Zdravniki brez meja.

"Evropska unija Libanoncem še naprej dostavlja nujno pomoč. Ta let prek zračnega mostu izboljšuje oskrbo z medicinsko opremo, da bi tako dodatno podprli lokalni zdravstveni sistem in pomagali tistim, ki to najbolj potrebujejo," je ob tem povedal komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Nujni materiali bodo po eksploziji v Bejrutu in v pandemiji covida-19 zagotovili dostop do zdravstvenega varstva za najbolj ranljive skupine, so sporočili iz Bruslja.

Današnja pošiljka dopolnjuje pomoč, ki jo je takoj po uničujoči eksploziji prek mehanizma EU na področju civilne zaščite zagotovilo 19 držav v obliki znanstvenih in zdravniških ekip, zdravstvene opreme in druge podpore.

Bejrut je prejšnji teden prizadela uničujoča eksplozija v pristaniškem skladišču, kjer so bile leta hranjene ogromne količine amonijevega nitrata. Eksplozija je terjala več kot 170 življenj, ranjenih je okoli 6000 ljudi. Uničenje je vidno po celem mestu, brez strehe nad glavo je ostalo okoli 300.000 ljudi, poškodovane so tudi številne bolnišnice.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window