Navigacija
Portal TFL

STA novice / Po prihodu iz Srbije karantena ni več obvezna

nedelja, 30.8.2020

Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Srbija od danes ni več na rdečem seznamu držav, za katere je ob prihodu v Slovenijo obvezna 14-dnevna karantena, je v soboto na dopisni seji odločila vlada. Hrvaška ostaja na rdečem seznamu, na zelenem seznamu ni sprememb. Zaradi konca počitnic in poostrenega mejnega nadzora pa so na cestah tudi danes možni zastoji.

Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh sicer pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. Na Gruškovju so v soboto osebna in tovorna vozila za vstop v državo čakala od ene do dveh ur.

Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani zaradi epidemije covida-19. Za Karavanke in Ljubelj to predstavlja možnost zastojev, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Predlagajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pozorno vožnjo.

Policija ob tem voznike opozarja, naj se na pot dobro pripravijo še pred začetkom vožnje in naj sproti spremljajo prometne informacije, prometno signalizacijo in portale. V primeru zastoja na avtocesti naj ustvarijo reševalni pas. S sabo naj imajo dovolj tekočine.

Promet bo na nekaterih državnih cestah po Sloveniji oviran tudi zaradi kolesarskih prireditev, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window