Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo za petino povečalo sredstva za pomoč s prehranskimi izdelki

torek, 22.9.2020

Ljubljana, 22. septembra (STA) - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je avgusta začelo dobavljati prehranske izdelke za socialno in materialno najbolj ogrožene ljudi. V luči blaženja posledic epidemije covida-19 je ministrstvo letos za več kot 20 odstotkov povečalo prvotna sredstva, ki so bila za letos namenjena nakupu prehranskim izdelkov.

Ministrstvo bo do konca meseca v skladišča Rdečega križa Slovenije (RKS) in Slovenske karitas dobavilo 1781 ton prehranskih izdelkov, kot so mleko, riž, moka, olje, konzervirana zelenjava in testenine. S tem se je povečala tudi količina dobavljenih prehranskih izdelkov, in sicer s prvotnih 3241 ton na 3968 ton.

Različni prehranski izdelki so ljudem na voljo na več kot 370 razdelilnih mestih RKS in Slovenske karitas. Podrobnejše informacije o terminih razdeljevanja paketov s hrano in upravičenosti do izdelkov nudijo območna združenja RKS in razdelilna mesta Slovenske karitas, so navedli na ministrstvu.

Odpravljanje najhujših oblik revščine z zagotavljanjem nefinančne pomoči materialno in socialno najbolj ogroženim osebam se v Sloveniji zagotavlja v obliki paketov s hrano ter z izvajanjem različnih spremljevalnih ukrepov, ki spodbujajo njihovo socialno vključevanje. Gre za EU ukrep, ki se sofinancira iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim 2014-2020 in se v Sloveniji izvaja od leta 2014, so še dodali.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window