Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo umaknilo predlog novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah

petek, 25.9.2020

Ljubljana, 25. septembra (STA) - Ministrstvo za kulturo je iz medresorskega usklajevanja umaknilo predlog novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah. Predlog, ki je med drugim predvideval povečan obseg oglaševanja na Radioteleviziji Slovenija, se tako vrača v ponovno strokovno pripravo in usklajevanje znotraj ministrstva, je razvidno iz objave na portalu e-demokracija.

V okviru javne razprave o predlogu so na ministrstvu sicer prejeli številne pripombe, med katerimi se jih je največ nanašalo na predvideni nov sistem obdavčitve tujih ponudnikov.

Predlog novele je med drugim predvideval povečanje dopustnega obsega oglaševanja na televizijskih programih Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Ponudnikom medijskih storitev s sedežem v drugih državah pa bi lahko naložili finančno obveznost za naložbe v produkcijo avdiovizualnih del (netflix tax), če bi bili ciljno usmerjeni na naš trg.

V sklopu sprememb medijske zakonodaje je sicer ministrstvo poleg omenjene predlagalo novele še treh zakonov, in sicer zakona o medijih, zakona o RTVS in zakona o Slovenski tiskovni agenciji. Najbolj je v dosedanji javni razpravi odmeval predlog spremembe razdeljevanja rtv-prispevka.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window