Navigacija
Portal TFL

STA novice / Nevladniki za podaljšanje javne razprave in izboljšave predloga zakona o dolgotrajni oskrbi

ponedeljek, 5.10.2020

Ljubljana, 05. oktobra (STA) - Več organizacij je na ministrstvo za zdravje naslovilo skupni poziv k podaljšanju roka za javno razpravo o predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi. Kot so zapisali, trenutni predlog zakona zaradi mnogih pomanjkljivosti in nejasnosti ni primeren za sprejem.

Pod skupni poziv so se podpisali Skupnost socialnih zavodov Slovenije, Amnesty International Slovenija, Gerontološko društvo Slovenije, Mirovni inštitut, Sindikat upokojencev Slovenije, Skupnost varstveno delovnih centrov Slovenije, Socialna zbornica Slovenije, Srebrna nit - združenje za dostojno starost, Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, Zveza društev upokojencev Slovenije in Ženski lobi Slovenije.

Zavzemajo se za to, da se pripravi in v ponovno javno obravnavo pošlje dopolnjen predlog in potrebne podzakonske akte, ki bodo upoštevali pripombe strokovne in zainteresirane javnosti.

Čas za oddajo pripomb na predlog zakona o dolgotrajni oskrbi se sicer danes izteče. Predlog uvaja obvezno zavarovanje za dolgotrajno oskrbo, prispevna stopnja pa naj bi znašala 1,47 odstotka, pri čemer bi se prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje nekoliko znižal. Pravice dolgotrajne oskrbe bi se iz novega zavarovanja krile 100-odstotno.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window