Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada uvaja nove ukrepe, med drugim omejitev gibanja ponoči (krajše)

ponedeljek, 19.10.2020

Ljubljana, 19. oktobra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela omejitev druženja nad šest ljudi in prepoved gibanja ponoči, od 21. do 6. ure. Slednja začne veljati v torek ob 21. uri, je na novinarski konferenci povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Vlada prepoveduje vse prireditve, maše, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni Obalno-kraški regiji.

Po polnoči se zmanjšuje dovoljeno število oseb, ki se lahko zbirajo skupaj na prostem, in sicer z 10 na šest. Po besedah Hojsa so edina izjema družinski člani oziroma člani istega gospodinjstva. Prepovedani so vsi shodi, prireditve, verski obredi oziroma maše ob navzočnosti vernikov, poroke in vse prireditve.

V torek začne veljati tudi omejitev gibanja v nočnem času. Izjeme od te prepovedi so po navedbah Hojsa prihod in odhod na delo ter odpravljanje nevarnosti za ljudi, premoženje in življenje.

Vlada je tudi umaknila doslej veljavno pravilo, da lahko prebivalci iz oranžne regije še naprej prehajajo v rdeče regije. "Od polnoči dalje ni več možnosti prehajanja med regijami," je danes pojasnil Hojs. Izjeme še vedno ostajajo, a je teh manj. Tako bo izhod iz regije možen le še za "delo, opravljanje gospodarske, gozdarske in podobne dejavnosti, odpravljanje neposredne nevarnosti za življenje in premoženje, pomoč ostarelim, dostop do zdravstvenih storitev ali lekarn, za nujne primere ter izvajanje nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih, upravnih in drugih organov ali za oskrbo oseb s posebnimi potrebami".

Izjema bo tudi dostop do posesti ali objektov v drugih statističnih regijah, kamor se lahko odpravijo vsi člani gospodinjstva. Meja statističnih regij pa ne bo več mogoče prečkati zaradi koriščenja turističnih rezervacij, je še naštel Hojs in ob tem pozval, naj državljani že rezervirane aranžmaje izven regije prestavijo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window