Navigacija
Portal TFL

STA novice / Za generalnega sekretarja OECD 10 kandidatov

ponedeljek, 2.11.2020

Pariz, 02. novembra (STA) - Za mesto generalnega sekretarja ali sekretarke Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) se poteguje 10 kandidatov, so danes sporočili iz te organizacije. Med njimi so nekdanja komisarka EU za trgovino Cecilia Malmström in nekdanji namestnik šefa kabineta v Beli hiši Chris Liddell, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Izbrani kandidat bo posle 1. junija prevzel od Mehičana Angela Gurrie, ki se poslavlja po treh petletnih mandatih.

Za mesto se med drugim potegujejo še estonska predsednica Kersti Kaljulaid, dosedanji namestnik Gurrie Ulrik Vestergaard Knudsen, nekdanji avstralski finančni minister Mathias Cormann ter poljski minister za podnebje in okolje Michal Kurtyka. Slovenskih kandidatov na seznamu ni.

OECD sestavlja 37 pretežno bogatih držav, med katerimi je od leta 2010 tudi Slovenija. Organizacija zagotavlja raziskovalne podlage in politične nasvete na področjih, kot sta ekonomija in izobraževanje.

Trenutno organizacija med drugim vodi zahtevna mednarodna pogajanja o pošteni obdavčitvi multinacionalnih korporacij, zlati tistih s področja digitalnih storitev.

Deseterico kandidatov bodo sicer zaslišali predstavniki držav članic, končno odločitev pa bo svet OECD sprejel do 1. marca.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window