Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada v četrtek o vseh predlogih za zaustavljanje epidemije

torek, 10.11.2020

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Vlada bo kot vsak teden v četrtek razpravljala in odločala o vseh predlogih, vezanih na zaustavljanje epidemije, so v kabinetu predsednika vlade za STA napovedali v odgovoru na predloge zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja za še strožje ukrepe. Minister meni, da bi za 14 dni morali omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet.

Gantar je v ponedeljek vladi podal predlog ukrepov glede na aktualno epidemiološko sliko. Po njegovih navedbah gre za nekoliko blažji predlog, kot ga je konec tedna predstavila strokovna skupina, podoben pa je ukrepom, kot so veljali že spomladi.

"Verjetno zdaj v teh 14 dneh ne bi bilo nobene tragedije, če nekdo ne more kupiti pohištva ali pa novega avtomobila ali kaj podobnega," je danes ocenil minister. Predvsem pa v tem času po njegovem mnenju še ne bi smeli sproščati ukrepov, saj še nismo dosegli dovolj stabilnega stanja.

Na Gantarjev predlog se je odločno odzval minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki je spomnil, da je ta kriza zdravstvena in ekonomska. Zato je pri sprejemanju ukrepov nujno iskanje kompromisov. Državne pomoči so za zdaj sicer ubranile delovna mesta, a številna podjetja so na robu, je Počivalšek opozoril na Twitterju.

Gantar je danes poudaril, da se v celoti zaveda tudi težav, v katerih smo kot država zaradi omejitev na področju gospodarstva. A je opozoril na omejeno zmogljivost zdravstva in bolnišnic, ki delajo vedno težje, saj se obremenitve še vedno večajo, prav tako se še vedno povečuje število umrlih s covidom-19.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window