Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo s podrobnejšim tolmačenjem o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov

torek, 17.11.2020

Ljubljana, 17. novembra (STA) - Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo podrobnejše tolmačenje o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov. Kot so pojasnili, bodo za linijski prevoz delavcev, ki je še vedno dovoljen za vse gospodarske in negospodarske subjekte, prevoznikom izdali ustrezno potrdilo.

Dovoljeni so tudi vsi prevozi zaposlenih in prostovoljcev, ki delajo v bolnišnicah, domovih za starejše občane, institucionalnem varstvu in zdravstvenih zavodih, so sporočili z ministrstva.

Izvajalci teh prevozov so lahko humanitarne organizacije, družinski člani ali druge osebe, imeti pa morajo potrdilo bolnišnice ali zavoda, da lahko izvajajo te prevoze. Lahko imajo tudi izjavo osebe, ki jo vozijo, in njeno potrdilo, da ima dovoljen prevoz na delo in da lahko potuje izven občine bivališča.

Izjeme so tudi "prevozi, za katere bo minister za infrastrukturo izdal posebno dovoljenje. Gre za prevoze, ki so nujni, da se odvrne nevarnost za življenje ali zdravje ljudi ali za premoženje večje vrednosti".

V ponedeljek so v veljavo stopili najnovejši vladni ukrepi za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, s katerimi bodo predvidoma vsaj 14 dni po državi zaprte vse nenujne trgovine razen redkih izjem. Vnovič se je po vzoru iz spomladanskega prvega vala epidemije ustavil tudi javni promet. Dovoljen pa je prevoz na delo in z dela, ki ga organizira delodajalec, t. i. delavski avtobusi. Dovoljeni so tudi taksi prevozi.

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je v petek pojasnil, da so odprli dve kontaktni točki, in sicer telefonsko številko 01 478 71 67 ter elektronski naslov mzi.koronavirus@gov.si, na katere se lahko obrnejo delodajalci in delavci, ki imajo težavo s prihodom na delo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window