Navigacija
Portal TFL

STA novice / Spremembe v vodstvenih položajih na nekaterih ministrstvih

četrtek, 26.11.2020

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela še nekaj kadrovskih odločitev. Med drugim je na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) za generalno sekretarko imenovala Radovanko Petrić, za generalno direktorico direktorata za šport pa Mojco Doupona. Nove direktorje direktoratov je imenovala še na nekaterih ministrstvih.

Perićevo je vlada na položaj generalne sekretarke na MIZŠ imenovala za mandatno dobro petih let, in sicer od 1. decembra. Mojca Doupona, ki je trenutno vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za šport, pa bo funkcijo s polnim mandatom opravljala od 5. decembra za dobo petih let.

Poleg tega je vlada na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina razrešila generalnega direktorja direktorata za obrambne zadeve Andreja Kavarja, ki je ministru podal prošnjo za razrešitev. Za vršilca dolžnosti pa je vlada imenovala Valterja Vrečarja, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Na ministrstvu za zdravje pa bo funkcijo generalne direktorice direktorata za javno zdravje od 1. decembra za mandatno dobo štirih let opravljala Vesna Kerstin Petrič, ki je trenutno vršilka dolžnosti generalne direktorice.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window