Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vloga za delno povračilo fiksnih stroškov že na voljo v eDavkih

ponedeljek, 14.12.2020

Ljubljana, 14. decembra (STA) - Vloga za dodelitev pomoči v obliki delnega povračila nekritih fiksnih stroškov, ki jo je omogočil šesti protikoronski zakon, je že na voljo upravičencem na eDavkih. Dostopna je zgolj na tej platformi. Upravičenci lahko vlogo oddajo do konca leta, Finančna uprava RS (Furs) pa bo pomoč v enkratnem znesku nakazala do 20. januarja.

Upravičenci, ki izpolnjujejo pogoje in ocenjujejo, da bodo njihovi prihodki od prodaje v obdobju od 1. oktobra do 31. decembra glede na enako obdobje leta 2019 upadli za najmanj 30 odstotkov, ter ocenjujejo, da bodo v zadnjem četrtletju leta 2020 imeli neto izgubo, lahko vlogo oddajo do 31. decembra, so sporočili s Fursa.

Več informacij o tem, kdo je upravičenec do pomoči, kdaj in kako se uveljavlja pomoč, kakšni so pogoji in omejitve za dodelitev pomoči ter kakšna je višina pomoči, je objavljenih na spletnih straneh finančne uprave. V primeru dodatnih vprašanj se lahko zavezanci obrnejo tudi na klicni center, ki je dosegljiv na telefonski številki 08 200 1003.

Delno kritje fiksnih stroškov je poglavitna novost šestega protikoronskega zakona, sprejetega novembra. Država bo v skladu z zakonom o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covida-19 povrnila del fiksnih stroškov pravnim in fizičnim osebam, ki so bile registrirane najkasneje do letošnjega 1. septembra in so jim prihodki zaradi posledic epidemije upadli za najmanj 30 odstotkov. Pomoč bo na voljo za zadnje tri mesece letos, izplačana pa bo v enkratnem znesku januarja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window