Navigacija
Portal TFL

STA novice / Furs: Za vsakih 10 dni nova vloga za povračilo dohodka v primeru karantene ali varstva otrok

torek, 22.12.2020

Ljubljana, 22. decembra (STA) - V Finančni upravi RS (Furs) so opazili, da nekateri zavezanci ne uveljavljajo pravilno povračila izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok. Ti želijo z eno vlogo pridobiti 500 ali 750 evrov povračila, kar pa ni pravilno, saj se ena vloga vloži za obdobje 10 dni, če je to daljše, se mora vložiti nova.

"Če karantena ali obveznost varstva otrok traja več kot 10 dni, se vloži nova vloga, v kateri mora biti razvidno obdobje trajanja varstva. Za na primer obdobje 30 dni obveznosti varstva otrok se vložijo tri vloge," so danes opozorili v Fursu.

Kot so dodali, pa ni pomembno, na koliko otrok se varstvo nanaša. "Višina povračila ni odvisna od števila otrok, temveč od trajanja oz. obdobja varstva," so izpostavili.

V primeru varstva otroka lahko zavezanec v mesecu dni prejme povračilo v višini do 750 evrov, vendar mora biti za vsakih 10 dni varstva vložena nova izjava, v opisu pa mora biti razvidno, na katerih 10 dni varstva se nanaša, denimo od 2. do 11. novembra, 12. do 21. novembra, so navedli primer.

Ob tem so opozorili, da odlok vlade o zaprtju vrtcev velja od 26. oktobra naprej, za šolarje pa šele s podaljšanjem počitnic, torej od 2. novembra naprej, oziroma z začetkom pouka na daljavo, to je od 9. novembra dalje. Novoletne počitnice se ne štejejo za višjo silo varstva otrok.

Rok za oddajo vloge je 31. december, so spomnili. Zadnjo tranšo izplačila bo Furs nakazal 10. januarja 2021.

Podrobnejše informacije, tudi o tem, da se ta ukrep izključuje z mesečnim temeljnim dohodkom, so objavljene na njihovi spletni strani v posebni novici.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window