Navigacija
Portal TFL

STA novice / Za sofinanciranje obratovalnih stroškov v gostinstvu in turizmu 36,2 milijona evrov

ponedeljek, 4.1.2021

Ljubljana, 04. januarja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za razpis sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije, drugi poziv. Višina sredstev za ta razpis znaša 36,2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 26,2 milijona evrov.

Namen naložbe je povečanje in izboljšanje učinka finančnih spodbud in sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu, kar bo prispevalo k ohranitvi podjetij in delovnih mest v panogi. Cilj razpisa je podpreti več kot 3600 podjetij.

Ukrep tudi v drugem pozivu izvaja agencija Spirit Slovenija, so danes sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Namen poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice epidemije covida-19. Podjetja v turističnem in gostinskem sektorju zaradi ukrepov proti širjenju bolezni ne morejo opravljati dejavnosti, medtem ko določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji ostajajo.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window